Juhannus 2014

Kokoontuminen juhannuksenviettoon

Kokoonnuimme jälleen vuonna 2014 – kuten edeltävinäkin vuosina – viettämään yhdessä juhannusta.

Yhden vuorokauden mittainen juhannusleiri pidettiin tänä vuonna perjantaista lauantaihin, 20.6.-21.6.

Juhannusleiriä oli kovasti odotettu ja sinne lähdettiin nälkäisin mielin ja sydämin.

"Nälkäiset hän on täyttänyt hyvyyksillä, ja rikkaat hän on lähettänyt tyhjinä pois" (Luuk. 1:53).

Leirin keskipiste

Herra on aina tapahtumissamme ja leireillämme keskipiste, siksi yhteisen juhannuksenvieton ohjelmaan sisältyi tälläkin kertaa runsaasti Raamatun tutkiskelua ja Herran etsimistä.

"Runsaasti asukoon teissä Kristuksen sana; opettakaa ja neuvokaa toinen toistanne kaikessa viisaudessa, psalmeilla, kiitosvirsillä ja hengellisillä lauluilla, veisaten kiitollisesti Jumalalle sydämissänne" (Kol. 3:16).

Leirin tilaisuudet

Leirin aikana kokoonnuimme yhteen ja yhteisiin tilaisuuksiin ja kokouksiin yhteensä seitsemän kertaa. Pidetyt tilaisuudet olivat:

  • Tervetulotilaisuus
  • Raamattutunti
  • Raamattutunti
  • Iltahartaus
  • Aamuhartaus
  • Raamattutunti
  • Lyhyt päätöshetki

Tilaisuuksista neljä ensimmäistä pidettiin lauantaina ja kolme viimeistä sunnuntaina, kuusi ensimmäistä sisätiloissa ja viimeinen – Lyhyt päätöshetki – ulkona, ennen poistumistamme leirialueelta.

Liikaako?

Seitsemän tilaisuutta yhden vuorokauden leirin aikana ja ylipäätänsä vuorokauden sisällä voi kuulostaa paljolta, jopa liialta ja liiallisuuksiin menevältä. Onko se liikaa?

Herran läsnäolo ja kohtaaminen, Jumalan valtakunnan todellisuus, antimet ja rikkaudet, ja Jumalan tahdon yhä laajempi ja syvempi ymmärtäminen sekä käsittäminen ovat Jeesuksen valloittamille ja täyttämille ihmisille tärkeintä, kalleinta ja tyydyttävintä elämässä. Kun leirillä olevien sydämessä Herran etsiminen on pääasia, päämäärä ja kaiken ydin, ja kun – Raamatun kehoituksien mukaan – mieli on siihen, mitä ylhäällä on (Kol. 3:2), silmät on luotu Jeesukseen (Hebr. 12:1-2) ja mieli kiinnitetty häneen (Hebr. 3:1-2) ja halutaan ajatella (Hebr. 12:3) ja muistaa Jeesusta (2. Tim. 2:8-9), Raamatun opetusten äärellä oleminen ja viipyminen ei tunnu liialliselta eikä ole sitä.

"Olkoon mielenne siihen, mikä ylhäällä on, älköön siihen, mikä on maan päällä" (Kol. 3:2).

"Sentähden, kun meillä on näin suuri pilvi todistajia ympärillämme, pankaamme mekin pois kaikki, mikä meitä painaa, ja synti, joka niin helposti meidät kietoo, ja juoskaamme kestävinä edessämme olevassa kilvoituksessa, silmät luotuina uskon alkajaan ja täyttäjään, Jeesukseen, joka hänelle tarjona olevan ilon sijasta kärsi ristin, häpeästä välittämättä, ja istui Jumalan valtaistuimen oikealle puolelle" (Hebr. 12:1-2).

"Sentähden, pyhät veljet, jotka olette taivaallisesta kutsumuksesta osalliset, kiinnittäkää mielenne meidän tunnustuksemme apostoliin ja ylimmäiseen pappiin, Jeesukseen, joka on uskollinen asettajalleen, niinkuin Mooseskin oli 'uskollinen koko hänen huoneessansa'" (Hebr. 3:1-2).

"Ajatelkaa häntä, joka syntisiltä on saanut kärsiä sellaista vastustusta itseänsä kohtaan, ettette väsyisi ja menettäisi toivoanne" (Hebr. 12:3).

"Muista Jeesusta Kristusta, joka on kuolleista herätetty ja on Daavidin siementä minun evankeliumini mukaan, jonka julistamisessa minä kärsin vaivaa, kahleisiin asti, niinkuin pahantekijä; mutta Jumalan sana ei ole kahlehdittu" (2. Tim. 2:8-9).

Raamattutunnit

Aikaisemmin leireillämme (Lasten ja nuorten kesäleiri 2013, Leirimuistelot 2013 ja Pääsiäisleiri 2014) olimme tutkineet ja käyneet huolellisesti läpi sekä veli Timoteuksen elämää että hänen Paavalilta saamiensa kirjeiden sisältämiä kehoituksia.

1. Tim. 3:1-5 1. Tim. 4:1-5

Paavalin toisesta Timoteukselle kirjoittamastaan kirjeestä meillä oli vielä tutkimatta kaksi viimeistä lukua. Juhannusleirin kolmella Raamattutunnilla kävimme nämä luvut ja lukujen sisältämät kehoitukset lävitse.

Jumala ei ole kirjoituttanut Timoteuksen saamia kehoituksia vain Timoteukselle, vaan kaikkien aikojen kaikille kristityille – kehoituksia, joita Timoteus sai ja tarvitsi, tarvitsemme mekin.

Edeltävalmistettu ja siunattu leiri

Seitsemän kokoontumisen lisäksi ehdimme leirillä hyvin myös viettää yhdessä aikaa sekä ulkona että sisällä, keskustella, pelailla, saunoa jne.

Mielenkiintoista leirin jälkeen oli huomata ja havaita mm. se, että vaikka vuorokauden sisällä tapahtui näin paljon, leirin kokonaisuus ja ilmapiiri oli kuitenkin ihmeellisen rauhallinen, levollinen ja kiireetön. Herra oli edeltävalmistanut leirin ja siellä olemisemme ja tekemisemme ja hän myös siunasi kaiken tämän.

Takaisin arkeen

Herra ravitsi ja virvoitti meitä leirillä sanansa, uskovien yhteyden ja yhdessäolon kautta.

Saimme oppia tuntemaan Herraa Jeesusta Kristusta ja Hänen sanaansa syvemmin ja paremmin.

Virvoittunein ja iloisin sydämin ja mielin palasimme arjen keskelle!

Mikko Ruotsalainen
1.8.2014

Poimintoja sivuiltamme

Evankeliumi on aivan jokaiselle ihmiselle tarkoitettu sovituksen sana (2. Kor. 5:19). Jumala ei kuitenkaan pelasta yhtäkään ihmistä väkisin ja ilman ihmisen omaa tahtoa ja ilman ihmisen antamaa lupaa. Jokaisen tulee ottaa evankeliumi henkilökohtaisesti ja omakohtaisesti vastaan, uskoa evankeliumi, tehdä parannus synneistänsä ja alkaa seurata Jeesusta Jumalan sanan, Raamatun, ilmoittamalla totuuden ja kuuliaisuuden tiellä.

Lue kirjoitus "Evankeliumin sana" kokonaisuudessaan täältä.