Lasten ja nuorten kesäleirin vastuuhenkilöiden palaveri 2015

Leiri aivan lähellä

Ensi viikon tiistaina, 14.7. klo 12.00, käynnistyy seurakunnan järjestämä jokavuotinen lasten ja nuorten hengellinen kesäleiri.

Leiri on sinne saapuville yksi kesän kohokohdista, odotettu ja toivottu.

Toisia leiri hieman jopa saattaa – oikealla tavalla – jännittääkin: "mitähän mukavaa ja uutta – edeltävistä vuosista poikkeavaa – tämän vuoden leiri mahtaa sisältää?"

Monenlaisia valmisteluja

Onnistunut ja hyvä leiri edellyttää monenlaisia valmisteluja. Erilaista suunnittelua ja taustatyötä tehdään pitkään; leirin sisältöä rukoillaan ja suunnitellaan, tarpeita kartoitetaan jne. Suuri kokonaisuus kysyy ja vaatii huolellista, yksityiskohtaista, pohjustusta.

Leirin päälinjausten hahmottumisen jälkeen alkaa entistä yksityiskohtaisempi valmistautuminen ja työstöprosessi. Asioita työstetään ja valmistellaan eri kokoonpanoilla. Osa vastuuhenkilöistä puolestaan nousee varsinaiseen vastuuseen, palveluun ja tehtäviin leirin alkaessa tai leirin aikana.

Kaikki pyritään työstämään ja hiomaan toimivaksi kokonaisuudeksi, koska leirillä kaiken tulee toimia sekä yksittäisinä asioina että kokonaisuutena mahdollisimman hyvin. Huonosti ei tehdä ja hoideta mitään.

On sellaisiakin yksityiskohtia, jotka eivät ole aina edes silmin havaittavissa, mutta silti ne ovat leirin onnistumisen kannalta tarpeellisia ja jopa välttämättömiä.

Meidän tehtävämme on rakentaa leiri hyvin, tehdä siitä mielenkiintoinen, turvallinen ja hengellisesti antoisa – leiri, jossa hyvän hengellisen annin ja sisällön lisäksi riittää myös kivaa ja mukavaa lasten ja nuorten kesäleiriin kuuluvaa puuhasteltavaa ja tekemistä.

Leirin vastuuhenkilöistä lyhyesti

Kaikki leirin vastuuhenkilöt ovat henkilökohtaisesti uskossa Jeesukseen ja henkilöitä, jotka elävät ja vaeltavat seurakunnan keskellä valkeudessa ja nauttivat seurakunnan luottamusta.

Vastuunkantajia yhdistää myös mm. yhteinen halu ja alttius palvella Herraa ja lähimmäisiä.

Osalla leirin vastuuhenkilöistä on hyvinkin pitkä leirien järjestämiskokemus, osalla kokemus on hieman lyhyempi, tuoreimmille vastuuhenkilöille kokemusta puolestaan karttuu vuosi vuodelta lisää kokeneempien rinnalla vastuuta ottaessa ja työtä tehdessä. Näin on hyvä ja myös Herran tahto: uusia vastuunkantajia nousee palveluksen työhön ja he varttuvat ja kasvavat vastuunkantajina Kristuksessa, nousten taas ajallaan yhä suurempaan vastuuseen.

Onnistuneen leirin edellytys

Onnistunut leiri tarvitsee ennen kaikkea – perusteellisen ja hyvän taustatyön lisäksi – Herran siunauksen, läsnäolon ja ilmestymisen. Olemme hänen siunauksestaan riippuvaisia.

"Johannes vastasi ja sanoi: 'Ei ihminen voi ottaa mitään, ellei hänelle anneta taivaasta'" (Joh. 3:27).

"Matkalaulu; Salomon virsi. Jos Herra ei huonetta rakenna, niin sen rakentajat turhaan vaivaa näkevät. Jos Herra ei kaupunkia varjele, niin turhaan vartija valvoo" (Ps. 127:1).

"Heitä työsi Herran haltuun, niin sinun hankkeesi menestyvät" (San. 16:3).

Herra, kiitos, että olet ollut kanssamme edeltävillä kesäleireillä!

Herra, kiitos, että tänäkin vuonna olet auttanut ja autat meitä tekemään oman osamme!

Herra, kiitos, että annat itse runsaan ja rikkaan siunauksesi leirille, jolla tänäkin vuonna kirkastetaan sinun "Pyhän Poikasi" (Ap.t. 4:27, 30), Jeesuksen Kristuksen, nimeä!

Leirin vastuuhenkilöt koolla

Olemme nähneet vuosien saatossa hyväksi aivan juuri ennen leirin alkua – moninaisten leirivalmistelujen jälkeen – pitää vielä kaikkien leirin vastuuhenkilöiden yhteisen palaverin.

Leiriä edeltävänä perjantaina (10.7.) kokoonnuimme tähän vastuunkantajien yhteiseen palaveriin.

Vastuunkantajien palaveri pidettiin tälläkin kertaa ulkona ja luonnon keskellä, kuten leirikin tullaan pitämään luonnon keskellä.

Kävimme illan aikana lävitse leiriin liittyviä huomioitavia ja muistettavia yksityiskohtia, nivoimme leiriin liittyvät asiat yhteen ja neuvottelimme vielä joistakin avoimista kysymyksistä. Raamattu sanoo: "Neuvotellen suunnitelmat vahvistuvat..." (San. 20:18).

Illan aikana myös rukoilimme leirin ja leirille saapuvien puolesta.

Epävakaisen heinäkuun keskellä palaveri-iltamme sää oli loppujen lopuksi yllätyksellisen kaunis ja aurinkoinenkin. Illan hetkellinen sadekuurokin päättyi lyhyeen.

Ilta-auringon paistaessa koimme myös taivaallisen auringon kirkkauden ja sen lämmittävän sisintämme ja sydämiämme: "Sillä Herra Jumala on aurinko ja kilpi; Herra antaa armon ja kunnian, ei hän kiellä hyvää niiltä, jotka nuhteettomasti vaeltavat. Herra Sebaot, autuas se ihminen, joka sinuun turvaa!" (Ps. 84:12-13).

Tervetuloa

Tervetuloa leirille, leiriläiset ja vastuunkantajat, nähdään kohta leirillä!

Seurakunnan työntekijä
Mikko Ruotsalainen
11.7.2015

Katso lisää kuvia illasta täältä.

Lue täältä terveiset vastuunkantajien palaverista vuodelta 2013.

Poimintoja sivuiltamme

Evankeliumi on aivan jokaiselle ihmiselle tarkoitettu sovituksen sana (2. Kor. 5:19). Jumala ei kuitenkaan pelasta yhtäkään ihmistä väkisin ja ilman ihmisen omaa tahtoa ja ilman ihmisen antamaa lupaa. Jokaisen tulee ottaa evankeliumi henkilökohtaisesti ja omakohtaisesti vastaan, uskoa evankeliumi, tehdä parannus synneistänsä ja alkaa seurata Jeesusta Jumalan sanan, Raamatun, ilmoittamalla totuuden ja kuuliaisuuden tiellä.

Lue kirjoitus "Evankeliumin sana" kokonaisuudessaan täältä.