Leirimuistelot syyskuussa 2012 Tampereella

Kesäleirin muisteloissa kertasimme aarteen etsinnän muodossa kesäistä kristityn vaellusta. Pieniä tehtävärasteja oli sijoitettu leirialueen tuntumaan erilaisiin paikkoihin: ladon nurkalle, aitan oveen, metsään jne. Lapset palauttivat mieliinsä, mitä asioita vaelluksella kesällä oli ollut. Me aikuiset saatoimme vain ihmetellä, miten paljon mieleen oli jäänyt tärkeitä Raamatun opetuksia. Kiitollinen mieli valtasi sydämen, kun kuunteli lasten vastauksia: Herra – kiitos siitä, että sana on saanut sijaa pienissä sydämissä.

Kulkeminen rastilta rastille tehtiin yhdessä, mukana olivat tällä kertaa lasten lisäksi myös kaikki aikuiset. Samalla tavalla me seurakuntanakin teemme matkaa täällä ajassa toinen toistamme tukien. Monta kertaa olemme elämäntilanteissamme inhimillisesti ajatellen yksin. Onneksi kuitenkin saamme aina luottaa siihen, että Jeesus on meidän kanssamme. Hän on aina luotettava matkakumppani. "Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en minä pelkäisi mitään pahaa, sillä sinä olet minun kanssani" (Ps. 23:4).

Halkovaja Aarre

Ja löytyihän reitiltä lopulta myös se silmillä nähtävä aarrekin: joka rastilta leiriläiset olivat saaneet yhden kirjaimen. Kun kirjaimet olivat kaikki kasassa ja laitettu järjestykseen, muodostui niistä sana: halkovaja. Halkovajan kätköistä löytyikin "aarrearkku", jossa oli monenlaista hyvää.

Raamattutunnilla kuulimme, miten yksi päivä muutti tullimies Matteuksen elämän. Sinä päivänä hän kohtasi Jeesuksen. "Ja sieltä kulkiessaan ohi Jeesus näki miehen, jonka nimi oli Matteus, istumassa tulliasemalla ja sanoi hänelle: 'Seuraa minua'. Niin tämä nousi ja seurasi häntä" (Matt. 9:9).

Matteus nousi, jätti kaiken ja lähti seuraamaan Jeesusta. Tapahtuma kertoo meille siitä, kuinka suuri Jumalan voima voi ihmisen elämässä olla. Matteuksen täytyi siinä hetkessä tuntea tuo voima, koska hän tahtoi vastata kutsuun. Kyse ei ollut hetken mielijohteesta, vaan pysyvästä elämänmuutoksesta: Matteus lähti seuraamaan Jeesusta ja eli Jeesuksen yhteydessä kolme vuotta. Eikä Jeesuksen seuraaminen loppunut vielä siihenkään, vaan hän mm. kirjoitti yhden evankeliumeista ja vie siten edelleen osaltaan evankeliumin sanomaa eteenpäin tänäkin päivänä.

Matteuksen elämä on herättävä esimerkki meille tänä päivänä. Jeesus kutsuu tänäkin päivänä ihmistä pelastukseen. Joka vastaa Hänelle: Jeesus tahdon tulla sinun omaksesi, auta minua tekemään parannus ja seuraamaan sinua, hän saa kokea elämässään saman kuin Matteus. Jeesus muuttaa elämän. Elämä ajassa Jeesuksen yhteydessä on hyvää elämää, jonka saa elää rauha sydämessä ja kun elämä täällä päättyy, täyttyy lupaus iankaikkisesta elämästä.

"...sitten meidät, jotka olemme elossa, jotka olemme jääneet tänne, temmataan yhdessä heidän kanssaan pilvissä Herraa vastaan yläilmoihin; ja niin me saamme aina olla Herran kanssa" (1. Tess. 4:17).

Poimintoja sivuiltamme

Evankeliumi on aivan jokaiselle ihmiselle tarkoitettu sovituksen sana (2. Kor. 5:19). Jumala ei kuitenkaan pelasta yhtäkään ihmistä väkisin ja ilman ihmisen omaa tahtoa ja ilman ihmisen antamaa lupaa. Jokaisen tulee ottaa evankeliumi henkilökohtaisesti ja omakohtaisesti vastaan, uskoa evankeliumi, tehdä parannus synneistänsä ja alkaa seurata Jeesusta Jumalan sanan, Raamatun, ilmoittamalla totuuden ja kuuliaisuuden tiellä.

Lue kirjoitus "Evankeliumin sana" kokonaisuudessaan täältä.