Terveisiä lasten ja nuorten hengelliseltä leiriltä 2012

Kohti leiriä

Leirin valmistelu alkaa jo talvella: varataan leiripaikka, telttoja ja tehdään erilaisia hankintoja leiriä varten. Samalla kannetaan leiriä rukouksin: Herra, me tahdomme järjestää leirin Sinulle ja iloitsemme siitä, että saamme palvella Sinua. Autathan jälleen meitä kaikessa, annat voimia ja palvelualtista mielenlaatua.

Hän säät ja ilmat säätää

Tänä vuonna leiriä edelsi pitkä sateinen jakso ja sään osalta huokailimme varmasti poikkeuksellisen paljon Herran puoleen. "Herra kuulee minun anomiseni, Herra ottaa minun rukoukseni vastaan" (Ps 6:10).

Kiitoksin saimme ottaa vastaan todella hyvän sään: ei satanut muuta kuin hetken ja koko leirin ajan oli sopivan lämmintä.

Telttakylä pystyyn

Puolijoukkueteltta

Tänä vuonna majoitus leirillä oli teltoissa: pojilla ja tytöillä oli omat puolijoukkuetelttansa. Teltassa oli turvallista olla yhdessä, mikä näkyi mm. siinä, että teltan hämärissä hetkeä ennen nukahtamista palattiin päivän asioihin ja päivä päättyi luontevasti yhteiseen rukoukseen.

Mikä leirillä on mukavaa?

Kysymys kysyttiin leirin päätöshetkessä. Mieleen jäänein vastaus oli pienen pojan kommentti: kaikki. Monen mielestä leirin kohokohta oli jälleen kristityn vaellus. Tämänvuotinen leiripaikka antoi vaellukselle mukavat, vähän jännittävätkin puitteet: kokousteltasta lähdettiin hengellisen evästyksen kera liikkeelle tutkien eri tavoin rasteilla uskonelämän keskeisiä teemoja kasteesta seurakuntaan ja palvelemiseen, uskon tunnustamiseen ja kiusausten voittamiseen.

Taulu

Paitsi kokouksia ja pyhäkouluja leirillä oli myös mukavaa yhdessä tekemistä. Leirimuistona jokainen lapsi sai mukaansa itse tekemänsä taulun leiripaikasta. Hiekkaranta tarjosi hienot puitteet koppilentopallolle ja polttopallolle – meille kaikille.

Miten leiri vaikuttaa mukanaolijoihin?

Oleminen luonnon keskellä kiireettä rauhoittaa. Sen saimme jälleen todeta: lapset jotka hetkeä ennen kokousta tai pyhäkoulua juoksivat ja touhusivat täyttä häkää, rauhoittuivat hetkessä rukoilemaan ja kuuntelemaan. Leirin edetessä moni pieni leiriläinen tahtoi viedä rukousalttarilla elämänsä asioita Herralle. Samaa lapsen mieltä me aikuisetkin tarvitsemme.

"Totisesti minä sanon teille: joka ei ota vastaan Jumalan valtakuntaa niinkuin lapsi, se ei pääse sinne sisälle" (Mark. 10:15).

Evankeliumi on voimassa: Jeesus kutsuu jokaista

Pelastusrengas

Leirin ensimmäisessä pyhäkoulussa kerrottiin Jumalan pelastussuunnitelmasta meidän ihmisten varalle. Siitä kuinka Hän lähetti maailmaan ainokaisen poikansa Jeesuksen, joka sovitti meidän syntimme ristillä. Todettiin, että Jeesuksen sovitustyö on kuin pelastusrengas, joka heitetään hukkuvalle. Vielä tänäkin päivänä ihmislasta kutsutaan pelastukseen.

"Katso, minä seison ovella ja kolkutan; jos joku kuulee minun ääneni ja avaa oven, niin minä käyn hänen tykönsä sisälle ja aterioitsen hänen kanssaan, ja hän minun kanssani" (Ilm. 3:20).

Tuota ilosanomaa saimme jälleen pitää esillä saarnoin, todistuksin ja lauluin.

Ystäväin älä kutsuansa pelkää, sulle Hän sen tahtoo osoittaa. Kasvosi Hälle käännä, älä selkää, kutsu tää voi olla viimeinen.

Heinäkuun lämmössä mieli kääntyy jo syyskuuhun, jolloin saamme järjestää leirimuistelot, sitä odotellessa!

Leirin vastuunkantajat

Poimintoja sivuiltamme

Evankeliumi on aivan jokaiselle ihmiselle tarkoitettu sovituksen sana (2. Kor. 5:19). Jumala ei kuitenkaan pelasta yhtäkään ihmistä väkisin ja ilman ihmisen omaa tahtoa ja ilman ihmisen antamaa lupaa. Jokaisen tulee ottaa evankeliumi henkilökohtaisesti ja omakohtaisesti vastaan, uskoa evankeliumi, tehdä parannus synneistänsä ja alkaa seurata Jeesusta Jumalan sanan, Raamatun, ilmoittamalla totuuden ja kuuliaisuuden tiellä.

Lue kirjoitus "Evankeliumin sana" kokonaisuudessaan täältä.