On aika pysähtyä ja nähdä ympärilleen

"Kaikella on määräaika, ja aikansa on joka asialla taivaan alla" (Saarn.3:1).

Kuningas Salomon kirjoittama Saarnaajan kirja on kirjoitettu vuosituhansia sitten, mutta sana soveltuu hyvin myös meidän aikaamme.

Ihminen on sopeutuvainen ja siihen perustuu myös se, että ihmiskunta on selvinnyt kaikkina, myös vaikeina aikakausina. Sopeutumisen huono puoli on se, että se koskee usein myös hyviä asioita elämässämme: niistä tulee meille itsestäänselvyys, johon emme kiinnitä huomiota. Ikään kuin turrumme. Voi käydä jopa niin, että emme enää arvosta niitä, vaan ollaksemme tyytyväisiä, haluamme aina jotain uutta. Niin käy helposti omassa ajassamme, jolloin on helppo kiinnittää katseemme muiden ihmisten elämään. Aina on joku, jolla tuntuu olevan enemmän tai paremmin. Muihin ihmisiin katsominen voi tuoda tyytymättömyyden omaan elämään.

"Älkää olko vaelluksessanne ahneita: tyytykää siihen, mitä teillä on: sillä hän itse on sanonut: En minä sinua hylkää enkä jätä sinua" (Hebr. 13:5).

Katse on kuitenkin hyvä kiinnittää omaan elämään ja nähdä ympärilleen. Tulla tietoiseksi kaikesta hyvästä, mitä elämässä on ja olla siitä kiitollinen. Tyytyväisellä ihmisellä on hyvä mieli. Hyvää mieltä me tarvitsemme etenkin nyt kun elämme poikkeuksellisessa ajassa.

"Ja suuri voitto onkin jumalisuus yhdessä tyytyväisyyden kanssa" (1. Tim. 6:6).

Uskovalle jatkuva kiitoksen kohde on Jeesus, joka on meille kaiken hyvän antanut.

"Jokainen hyvä anti ja jokainen täydellinen lahja tulee ylhäältä, valkeuksien Isältä, jonka tykönä ei ole muutosta, ei vaihteen varjoa" (Jaak. 1:17).

Eräänä päivänä jo monta vuotta sitten Hän tuli minunkin elämääni ja sain tulla Hänen omakseen. Kun katson taakse päin kuluneita vuosia, voin sanoa: Herra on pitänyt minusta huolen. Luottavaisin mielin saan myös elää tätä päivää ja katsoa eteenpäin.

"...ja 'heittäkää kaikki murheenne hänen päällensä, sillä hän pitää teistä huolen'" (1. Piet. 5:7).

Päivi Mäkelä
21.3.2020

Poimintoja sivuiltamme

Evankeliumi on aivan jokaiselle ihmiselle tarkoitettu sovituksen sana (2. Kor. 5:19). Jumala ei kuitenkaan pelasta yhtäkään ihmistä väkisin ja ilman ihmisen omaa tahtoa ja ilman ihmisen antamaa lupaa. Jokaisen tulee ottaa evankeliumi henkilökohtaisesti ja omakohtaisesti vastaan, uskoa evankeliumi, tehdä parannus synneistänsä ja alkaa seurata Jeesusta Jumalan sanan, Raamatun, ilmoittamalla totuuden ja kuuliaisuuden tiellä.

Lue kirjoitus "Evankeliumin sana" kokonaisuudessaan täältä.