Oletko yksin, yksinäinen?

Tuntuuko sinusta, että kukaan ei ajattele sinua, ei toivo mitään hyvää elämääsi? Kun kävelet kadulla ja näet valoja ikkunoissa, ajatteletko, siellä asuu joku ihminen, joka on onnellinen. Tunnetko kateutta ja surua sydämessäsi? Kysytkö mielessäsi: miksi tuo onnelliselta vaikuttava elämä ei ole mahdollinen minulle? Tunnetko itsesi yksinäiseksi?

Sinua muistetaan rukouksella

Tiesitkö, että Raamattu kehottaa rukoilemaan kaikkien ihmisten puolesta? Raamattu on Jumalan sana, johon elävässä uskossa oleva ihminen ja Jumalan seurakunta kaikessa toiminnassaan nojaa ja jonka mukaan haluaa ojentautua. Sinäkin voit olla varma, että muistamalla sinua rukouksella, sinua ajatellaan ja toivotaan hyvää sinun elämääsi.

"Minä kehoitan siis ennen kaikkea anomaan, rukoilemaan, pitämään esirukouksia ja kiittämään kaikkien ihmisten puolesta, kuningasten ja kaiken esivallan puolesta, että saisimme viettää rauhallista ja hiljaista elämää kaikessa jumalisuudessa ja kunniallisuudessa" (1.Tim. 2:1-2).

Jeesus ei tahdo, että rukoillaan vain siksi, että olisi hyvä olla tai elää. Hän tahtoo, että jokainen ihminen tulisi tuntemaan Hänet, voisi tulla uskoon ja antaa elämänsä Hänelle. Elää uskossa ajallisen elämänsä loppuun asti ja eräänä päivänä päästä iankaikkiseen elämään.

"Sillä se on hyvää ja otollista Jumalalle, meidän vapahtajallemme, joka tahtoo, että kaikki ihmiset pelastuisivat ja tulisivat tuntemaan totuuden" (1. Tim. 2:3-4).

Herra sovitti syntimme ja kutsuu jokaista ihmistä yhteyteensä – pelastukseen

Jeesus on tehnyt oman osuutensa: Hän on sovittanut meidän syntimme ristinkuolemallaan.

"Sillä yksi on Jumala, yksi myös välimies Jumalan ja ihmisten välillä, ihminen Kristus Jeesus, joka antoi itsensä lunnaiksi kaikkien edestä" (1. Tim. 2:5-6).

Tiedätkö, että vaikka esimerkiksi asuu yksin, ei silti tarvitse tuntea itseään yksinäiseksi? Olen itse saanut kokea sen todeksi omassa elämässäni. Seurakunnan keskellä saan aina kokea olevani tervetullut. Murheitakaan ei tarvitse kantaa yksin, vaan tiedän, että sisaret ja veljet muistavat minua rukouksella.

Oletko ajatellut, että tunne siitä, että olet yksin ja tunnet yksinäisyyttä, voi tarkoittaa sitä, että Hän on pysäyttänyt sinut ja tahtoo tuon pysähtymisen tuovan sinun elämääsi uuden ajan: ajan, jolloin voit olla yksin, mutta et enää koskaan ole yksinäinen? Valinta on sinun.

"Tänä päivänä, jos te kuulette hänen äänensä, älkää paaduttako sydämiänne" (Hebr. 4:7).

Päivi Mäkelä
13.4.2020

Tiedote

Tiedote lasten ja nuorten leiriin liittyen.

Leiriä edeltävinä päivinä, leirin aikana ja vielä vähän leirin jälkeenkin keskitymme täysipainoisesti seurakunnan lasten ja nuorten leiriin.

Vastuunkantajiamme voi olla vaikea tavoittaa puhelimitse kyseisenä aikana.

Poimintoja sivuiltamme

Kuinka paljon helpompaa on lapsen tai nuoren tulla Herran luokse kuin varttuneemman, jonka elämässä jokainen erossa Herrasta vietetty päivä on vienyt kauemmas niin tekojen kuin ajatustenkin osalta. Siksi onkin tärkeää, että lapsille ja nuorille tarjotaan tilaisuus saada raamatunmukaista opetusta niin pyhäkoulussa kuin leireilläkin.

Lue kirjoitus "Leirimuistelot syyskuussa 2011 Tampereella" kokonaisuudessaan täältä.