Löysin Jeesuksen ja Hän on tehnyt minulle hyvää

Ville

Minua alkoi vuosia sitten kiinnostamaan hengelliset asiat.

Siihen aikaan elämäni oli tyhjää ja tarkoituksetonta ja aloin etsiä Jumalaa.

Menin mukaan johonkin kristilliseksi itseään kutsuvaan toimintaan. Siellä minua ei kyetty johdattamaan sisälle uskoon. Aloin palvellakin siellä, mutta siitä ei oltu kiinnostuneita, olenko tehnyt parannuksen ja uskossa. Niin meni joitakin vuosia ja ne menivät hukkaan. Kristilliseksi itseään kutsuvassa toiminnassa käyminen väheni ajan myötä.

Elämäni oli edelleen tyhjää ja tarkoituksetonta ja voimakkaammin. Tämä vei minut etsimään tosissani Jumalaa. Niinpä sain lopulta tehdä parannuksen (Mark. 1:15) ja tulla uskoon. Herra Jeesus muutti elämäni ja antoi sille uuden sisällön, tarkoituksen ja mielekkyyden.

Raamatun mukaan jumalattomien vaellus on turha, isiltä peritty vaellus (1. Piet. 1:18), mutta ihmisen elämän tarkoitus on Raamatun mukaan etsiä Jumalaa (Ap. t. 17:26-27).

Uskoontulon, uudestisyntymisen jälkeen aloin rukoilla ja lukea Raamattua. Heti innostuin paljon Raamatun lukemisesta ja pian opin nauttimaan myös rukoilemisesta. Olen vuosia lukenut Raamattua päivittäin ja edelleen löydän sieltä paljon uutta ja minulla on into sen lukemiseen.

Joidenkin kuukausien kuluttua uskoontulosta ja parannuksen teosta johdatuin Tampereen Paikallisseurakunnan tilaisuuteen. Ymmärsin, että seuraava asia Jumalan tahdon tiellä on, että otan vastaan kasteen upottamalla. "Joka uskoo ja kastetaan, se pelastuu; mutta joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen" (Mark. 16:16).

Erosin kirkosta, toimin sen mukaan, mitä ymmärsin kasteesta ja otin vastaan kasteen upottamalla. Samalla liityin Tampereen Paikallisseurakuntaan. Siitä lähtien olen ollut mukana seurakunnan kokouksissa ja tilaisuuksissa, oikeastaan jokaisessa. Seurakunnan keskellä Jumala on vienyt minua paljon eteenpäin hyvällä tahtonsa tiellä.

Herra on antanut elämälleni tarkoituksen ja mielekkyyden. Sieluni menestyy, kuten Gaiuksella Raamatussa (3. Joh. 1:2). Terve usko ja terve oppi (Tiit. 2:1) johtavat terveeseen ja tasapainoiseen elämään.

Herra on pitänyt minusta huolen erilaisissa tilanteissa. Hän on antanut minulle ilon elämääni. Hän on tehnyt hyvää minulle, antanut pelastuksen ja saan kulkea kohti iankaikkista Jumalan valtakuntaa.

Jos sinä et vielä ole uskossa Jeesukseen, niin lähde tänään seuraamaan Jeesusta. Jos olet hengellisessä toiminnassa, missä ei pitäydytä Jumalan sanassa, hakeudu omaksi parhaaksesi Jumalan seurakuntaan.

Ville Rantanen
10.2.2019

Poimintoja sivuiltamme

Evankeliumi on aivan jokaiselle ihmiselle tarkoitettu sovituksen sana (2. Kor. 5:19). Jumala ei kuitenkaan pelasta yhtäkään ihmistä väkisin ja ilman ihmisen omaa tahtoa ja ilman ihmisen antamaa lupaa. Jokaisen tulee ottaa evankeliumi henkilökohtaisesti ja omakohtaisesti vastaan, uskoa evankeliumi, tehdä parannus synneistänsä ja alkaa seurata Jeesusta Jumalan sanan, Raamatun, ilmoittamalla totuuden ja kuuliaisuuden tiellä.

Lue kirjoitus "Evankeliumin sana" kokonaisuudessaan täältä.