Jeesus ei hylkää

Jeesus ei kyllästy sinuun eikä vaihda sinua toiseen

Me elämme ajassa, joka on kaksijakoinen: toisaalta internet mahdollistaa meille yhteydet toisiin ihmisiin hetkessä pallon toiselle puolelle, mutta samalla se on vaikuttanut niin, että ihmissuhteisiin on tullut kertakäyttöisyyden leima. Pettymykset seuraavat toisiaan: aikamme ihmisistä tuntuu turhauttavalta panna itsestään paras esiin, toivoa ja sitten huomata, että ei tälläkään kertaa.

"...ja sitä, joka minun tyköni tulee, minä en heitä ulos" (Joh. 6:37).

Jeesus on erilainen. Hän lupaa sanassaan, että ketään, joka Hänen tykönsä tulee, Hän ei heitä pois. Hän ei aseta mitään ehtoja tulijalle: ei tarvitse olla nuori, urheilullinen, varakas tai hienossa asemassa. Voi tulla sellaisena kuin on. Tuoden mukanaan koko siihen asti eletyn elämänsä kaikkine haavoineen. Ei heitä ketään pois, tarkoittaa sitä, että sinäkin olet tervetullut Hänen luokseen.

"Hän parantaa ne, joilla on särjetty sydän, ja sitoo heidän haavansa" (Ps. 147:3).

Ihmisen on vaikea antaa anteeksi toiselle ihmiselle, jos on kokenut, että toinen on tehnyt häntä kohtaan väärin. Anteeksiantamattomuus voi muuttua katkeruudeksi, joka kuormittaa molempia osapuolia: sitä, joka ei anna anteeksi ja sitä, jolle ei anneta anteeksi. Jeesus on siltäkin osin erilainen. Hän on sovittanut syntimme ristikuolemallaan. Ja antaa meille meidän syntimme anteeksi.

"...hän, joka antaa kaikki sinun syntisi anteeksi ja parantaa kaikki sinun sairautesi" (Ps. 103:3).

Kun Hänen luokseen tulee, saa aloittaa elämän uudelleen. Kyseessä ei ole vain tuo helpotuksen hetki, jossa kuormat poistuvat, vaan astuminen uuteen elämään. Elämään, jossa Hän, vaikka et silmilläsi sitä näekään, kulkee koko ajan rinnallasi. Voit kuitenkin tuntea Hänen läsnäolonsa, kun annat elämäsi Hänen käsiinsä ja annat Hänelle pysyvän sijan elämässäsi. Hän johdattaa elämääsi askel askeleelta eteenpäin sen kaikkina päivinä, jakaa ilosi ja antaa voimia vaikeina päivinä.

Se on totta

Olen saanut kokea omassa elämässäni sen, että se mitä edellä kirjoitin, on totta. Jeesus on ollut elämässäni jo monia vuosia. Hän on ollut uskollinen elämäni Herra ja johdattaja, joka ei ole koskaan jättänyt minua kulkemaan yksin. Ei edes niinä päivinä, kun olen tuntenut itseni surkeimmasta surkeimmaksi kulkijaksi. Hän on muistuttanut minua sanallaan ja Pyhän Henkensä kautta siitä, että Hän ei hylkää minua, vaan auttaa eteenpäin.

"Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en minä pelkäisi mitään pahaa, sillä sinä olet minun kanssani; sinun vitsasi ja sauvasi minua lohduttavat" (Ps. 23:4).

Jos sinä et vielä tunne Jeesusta, sinulla on edessäsi suuri mahdollisuus: hyvään elämään tässä ajassa ja lupaukseen iankaikkisesta tulevaisuudesta.

"Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä" (Joh. 3:16).

Päivi Mäkelä
Helmikuu 2021

Poimintoja sivuiltamme

Evankeliumi on aivan jokaiselle ihmiselle tarkoitettu sovituksen sana (2. Kor. 5:19). Jumala ei kuitenkaan pelasta yhtäkään ihmistä väkisin ja ilman ihmisen omaa tahtoa ja ilman ihmisen antamaa lupaa. Jokaisen tulee ottaa evankeliumi henkilökohtaisesti ja omakohtaisesti vastaan, uskoa evankeliumi, tehdä parannus synneistänsä ja alkaa seurata Jeesusta Jumalan sanan, Raamatun, ilmoittamalla totuuden ja kuuliaisuuden tiellä.

Lue kirjoitus "Evankeliumin sana" kokonaisuudessaan täältä.