Herran palvelijan elämä on mielenkiintoista

Nyt käynnissä oleva koronatilanne on kestänyt jo yli vuoden. Se on ollut elämäni parasta aikaa.

Raamattu lupaa: "...vanhurskasten polku on kuin aamurusko, joka kirkastuu kirkastumistaan sydänpäivään saakka" (San. 4:18). Tätä olen saanut elää todeksi koronatilanteessakin. Kun vaeltaa vanhurskasten polkua Raamatun mukaan, elämä menee ylöspäin, vaikka maailma pimenee.

Merkittävä asia, joka elämästäni tekee mielenkiintoista, on Herran palveleminen. Minulla ei ole vapaa-ajan ongelmia. Monenlaisia tehtäviä Kristuksen ruumiin, seurakunnan, rakentamisessa (Ef. 4:12) olisi enemmän kuin ehdin tehdä.

Saan palvella Herraa Jeesusta Raamatun periaattein. Ne ovat minulle opetetut Jumalan seurakunnassa. Tänä päivänä on paljon erilaista vahingollista touhuilua hengellisessä kentässä (San. 21:5).

Esimerkiksi synnissä elävät kristityn nimeä kantavat henkilöt antavat huonon todistuksen Kristuksesta Herraa tuntemattomille ja se on esteenä monen pelastumiselle (2. Tim. 2:19).

Tuomarien aika oli yksi Israelin kansan pimeimmistä ajoista Raamatussa. Siitä ajasta Raamattu sanoo: "...jokainen teki sitä, mikä hänen omasta mielestään oli oikein" (Tuom. 21:25). Aika oli samankaltainen kuin meidän aika: moni touhuaa hengellisessä kentässä ja muutenkin sitä, mikä hänen omasta mielestään on oikein, ja lopputulos on hyvin huono, kun ei tunneta eikä noudateta Raamattua.

Jotta palveleminen olisi rakentavaa, tulee olla jäsenenä Jumalan seurakunnassa. Siellä Jumala tekee valmiiksi palvelemaan – opettamaan valtuuttamiensa henkilöiden kautta.

"Ja hän antoi muutamat apostoleiksi, toiset profeetoiksi, toiset evankelistoiksi, toiset paimeniksi ja opettajiksi, tehdäkseen pyhät täysin valmiiksi palveluksen työhön, Kristuksen ruumiin rakentamiseen..." (Ef. 4:11-12).

Ehkä tärkein askel uskon tiellä parannuksen teon, upotuskasteen ja Jumalan seurakuntaan liittymisen jälkeen on ollut alkaa palvella Herraa Jeesusta.

Herra siunaa suuresti niitä, jotka häntä Raamatun mukaan palvelevat. Siinä on yksi sisäisesti yltäkylläisen elämän salaisuus. "Hyväätekeväinen sielu tulee ravituksi, ja joka muita virvoittaa, se itse kostuu" (San. 11:25).

Jeesus sanoo: "Minä olen tullut, että heillä olisi elämä ja olisi yltäkylläisyys" (Joh. 10:10). Tämä sisältää palvelemisen: "Joka ei ole minun kanssani, se on minua vastaan; ja joka ei minun kanssani kokoa, se hajottaa" (Matt. 12:30).

Kun olen voimakkaasti palvellut Herraa, koen voimakasta Herran siunausta, sisäisessä maailmassa hyvää oloa, hyvinvointia ja myös esimerkiksi maallinen työ sujuu erinomaisesti.

Herra Jeesus kutsuu sinuakin seuraamaan itseänsä ja sitten palvelemisen tielle! Siinä on elämä ja yltäkylläisyys!

Ville Rantanen
8.5.2021

Poimintoja sivuiltamme

Evankeliumi on aivan jokaiselle ihmiselle tarkoitettu sovituksen sana (2. Kor. 5:19). Jumala ei kuitenkaan pelasta yhtäkään ihmistä väkisin ja ilman ihmisen omaa tahtoa ja ilman ihmisen antamaa lupaa. Jokaisen tulee ottaa evankeliumi henkilökohtaisesti ja omakohtaisesti vastaan, uskoa evankeliumi, tehdä parannus synneistänsä ja alkaa seurata Jeesusta Jumalan sanan, Raamatun, ilmoittamalla totuuden ja kuuliaisuuden tiellä.

Lue kirjoitus "Evankeliumin sana" kokonaisuudessaan täältä.