Ahdistaako sinua?

Elämme hyvin poikkeuksellista aikaa. Melkein hetkessä meidän arkemme muuttui paljon. On tullut monenlaista ohjeistusta ja lehdet ovat täynnä tietoa siitä, miten koronaksi kutsuttu virus etenee eri puolilla maailmaa. Tilanne vaikuttaa meihin kaikkiin monin tavoin: me, jotka olemme tottuneet turvallisuuteen ja suureen vapauteen esimerkiksi liikkumisen osalta, olemme saaneet rajoituksia. Työpaikkoja on suljettu, monet palvelut ovat kiinni, iäkkäitä ihmisiä suositellaan pysymään kotona jne.

Tilanne vie meidät pysähtymään: mieli ei ole täynnä arjen hyörinää, vaan sen voivat vallata toisenlaiset asiat. Sairastunko itse, entä läheiseni? Miten asiat etenevät? Paljon kysymyksiä, jotka tekevät meille selväksi sen, että elämä on varsin rajallisesti meidän omissa käsissämme. Se voi tuntua pelottavalta, ahdistaa.

Turvaa voi hakea monesta lähteestä. Kestävin turva, joka kantaa yli kaiken epävarmuuden aina iankaikkisuuteen asti, on usko Jeesukseen. Häneen, joka eräänä päivänä kuoli meidän edestämme ristillä sovittaen meidän kaikkien – myös sinun ja minun syntimme.

"Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä" (Joh. 3:16).

Tämä aika, niin ikävältä ja epävarmalta kuin saattaakin tuntua, pysäyttää meidät elämän perimmäisten kysymysten äärelle: mikä elämässä on tärkeää ja minkä varaan elämä rakentuu. Siksi se on myös suuri mahdollisuus löytää Jeesus turvaksi omaan elämäänsä. Sillä tänäänkin Jeesus kutsuu ihmisiä omakseen.

"Etsikää Herraa silloin, kun hänet löytää voidaan; huutakaa häntä avuksi, kun hän läsnä on" (Jes. 55:6).

Herran omana olet turvassa ja saat olla levollisella mielellä, tapahtuu maailmassa mitä tahansa. Hän pitää sinusta huolen sanansa mukaan.

"Joka Korkeimman suojassa istuu ja Kaikkivaltiaan varjossa yöpyy, se sanoo: 'Herra on minun turvani ja linnani, hän on minun Jumalani, johon minä turvaan.' Sillä hän päästää sinut linnustajan paulasta, turmiollisesta rutosta. Sulillansa hän sinua suojaa, ja sinä saat turvan hänen siipiensä alla; hänen uskollisuutensa on kilpi ja suojus. Et sinä pelkää yön kauhuja, et päivällä lentävää nuolta, et ruttoa, joka pimeässä kulkee, et kulkutautia, joka päiväsydännä häviötä tekee" (Ps. 91:1-6).

Päivi Mäkelä
19.3.2020

Tiedote

Tiedote lasten ja nuorten leiriin liittyen.

Leiriä edeltävinä päivinä, leirin aikana ja vielä vähän leirin jälkeenkin keskitymme täysipainoisesti seurakunnan lasten ja nuorten leiriin.

Vastuunkantajiamme voi olla vaikea tavoittaa puhelimitse kyseisenä aikana.

Poimintoja sivuiltamme

Kuinka paljon helpompaa on lapsen tai nuoren tulla Herran luokse kuin varttuneemman, jonka elämässä jokainen erossa Herrasta vietetty päivä on vienyt kauemmas niin tekojen kuin ajatustenkin osalta. Siksi onkin tärkeää, että lapsille ja nuorille tarjotaan tilaisuus saada raamatunmukaista opetusta niin pyhäkoulussa kuin leireilläkin.

Lue kirjoitus "Leirimuistelot syyskuussa 2011 Tampereella" kokonaisuudessaan täältä.