Tutustumassa päiväretkikohteeseen

Tutustuminen päiväretkikohteeseen

Lähdimme kahden veljen voimin 1.4.2016 tutustumaan päiväretkikohteeseen, jonka olimme etukäteen arvioineet seurakunnan retkelle mahdollisesti sopivaksi kohteeksi.

Vierailun tarkoitus oli varmistaa kohteen sopivuus, selventää ja valottaa erilaisia huomioitavia ja tarpeellisia asioita ja auttaa meitä varautumaan eri tavoin mahdolliseen retkeen.

Lähtiessämme metsään satoi paljon lunta.

Määränpäässä

Saavuttuamme metsätaipaleen jälkeen määränpäähämme sankka lumisade oli päättynyt.

Tarkastelimme ja katsastimme kotvasen ympäristöä ja kohteemme olosuhteita.

Minkälaiseen käyttötarkoitukseen kohde on sopiva, miten sinne voidaan asettautua, mitä ja minkälaisia asioita paikanpäällä voidaan tehdä – mm. näitä kysymyksiä oli allekirjoittaneen mietinnän alla.

Nuotiolla keskustelua Raamatusta

Paikanpäälle saavuttuamme olimme jo piakkoin työstäneet ja sytyttäneet itsellemme valkean.

Nautimme nuotion äärellä mm. lämmintä juotavaa ja avasimme mukana olleet Raamattumme. Raamattujen äärellä keskustelimme siitä, mitä Herra oli menneinä päivinä sanastaan avannut, ja mitä kyseisessä hetkessä Herran sanasta meille avautui.

Päivän aikana, vain muutamien tuntien sisällä, sää muuttui huomattavasti kirkkaammaksi ja ajoittain jopa lämmittävän aurinkoiseksikin.

Nuotion savu puhutteli

Yksi keskustelussa ja ajatustenvaihdossa esille nousseista asioista oli – savuavan nuotion myötävaikuttamana – savu.

Raamatussa puhutaan savusta joitakin kymmeniä kertoja – aika paljon.

Raamattua tuntevissa henkilöissä savu herättää ajatuksia – moniakin.

Savu te olette

Raamattu – esimerkiksi – vertaa ihmisen elämää, sen lyhyttä mittaa ja katoavaisuutta savuun. Herran Jeesuksen Kristuksen palvelija Jaakob kirjoittaa pysähdyttävästi Pyhän Hengen johdattamana: "Kuulkaa nyt... Savu te olette".

"Kuulkaa nyt, te, jotka sanotte: 'Tänään tai huomenna lähdemme siihen ja siihen kaupunkiin ja viivymme siellä vuoden ja teemme kauppaa ja saamme voittoa' – te, jotka ette tiedä, mitä huomenna tapahtuu; sillä mikä on teidän elämänne? Savu te olette, joka hetkisen näkyy ja sitten haihtuu – sen sijaan, että teidän tulisi sanoa: 'Jos Herra tahtoo ja me elämme, niin teemme tämän tai tuon'" (Jaak. 4:13-15).

Ihminen on katoavainen ihminen (Room. 1:22-23). Tämän syvä tiedostaminen ja ymmärtäminen "nyt" – kuten Jaakob edellä kehoittaa – on tärkeää. Ihminen, joka ei syvästi sisäistä ja ymmärrä elämänsä katoavaisuutta "nyt", ei myöskään "nyt" kykene ja pysty valmistautumaan totisella sydämen vakavuudella – Raamatun opetuksia seuraten, noudattaen ja totellen – iankaikkisuuteen.

Iankaikkisuuteen valmistautumisen tulisi olla käynnissä ja todellisuutta "nyt", koska huomenna se voi olla liian myöhäistä.

Kohteeseen suuremmalla joukolla

Vierailu vahvisti arvelumme kohteen sopivuudesta; katsastamamme kohde ja alue osoittautui tarkoituksiimme soveltuvaksi retkikohteeksi.

Tulemme ehkä – Herran niin suodessa ja tahtoessa – jossakin vaiheessa tekemään paikan päälle retken suuremmalla joukolla.

Ajankohtaa, milloin tämä mahdollisesti tapahtuu, emme vielä tiedä.

Ajattelemme, kuten oikein on ajatella: "Jos Herra tahtoo ja me elämme, niin teemme tämän tai tuon" (Jaak. 4:13-15).

Mikko Ruotsalainen
10.4.2016

Poimintoja sivuiltamme

Evankeliumi on aivan jokaiselle ihmiselle tarkoitettu sovituksen sana (2. Kor. 5:19). Jumala ei kuitenkaan pelasta yhtäkään ihmistä väkisin ja ilman ihmisen omaa tahtoa ja ilman ihmisen antamaa lupaa. Jokaisen tulee ottaa evankeliumi henkilökohtaisesti ja omakohtaisesti vastaan, uskoa evankeliumi, tehdä parannus synneistänsä ja alkaa seurata Jeesusta Jumalan sanan, Raamatun, ilmoittamalla totuuden ja kuuliaisuuden tiellä.

Lue kirjoitus "Evankeliumin sana" kokonaisuudessaan täältä.