Nuorten ja nuorten aikuisten leiri tammikuussa 2012

Tammikuussa saimme jälleen viettää yhteisen viikonlopun sanan äärellä seurakunnan nuorten ja nuorten aikuisten kanssa. Meitä oli paikalla lähes parisenkymmentä janoista ja olen varma, että tilaisuuksissa puhuivat paitsi veljet myös Herra Pyhän Henkensä kautta itse kunkin sydämelle.

Raamattu

Viikonlopun aikana tutkimme koko joukolla Raamattua yhteensä seitsemän kertaa erityisesti siitä näkökulmasta, mitä sana puhuu nuorille ja nuorista jumalanpalvelijoista. Vihot täyttyivät muistiinpanoista, joihin voi palata myöhemmin.

Sana avautui yhdessä tutkimalla

Sana tutkiminen kuvaa hyvin raamattutuntejamme, sillä kävimme raamatunpaikkoja läpi yhdessä keskustellen. Esimerkiksi: "...muista Luojaasi nuoruudessasi", Saarn. 12:1 -kohdan "muista" avautui mm. seuraavin tavoin keskustelussa:

  • pidä mielessä, älä unohda
  • pysähdy miettimään
  • tutki
  • nuori tekee valintoja, ne on tärkeä tehdä Jumalan tahdon mukaisesti
  • jos Luoja ei ole mielessä, mielen täyttävät muut asiat
  • Jumalaan turvaaminen kaikessa.

Vastauksia mieltä askarruttaviin kysymyksiin

Monta kertaa meillä on kysymyksiä, jotka mietityttävät, mutta joita emme rohkene kysyä. Leirillä jokainen saattoi kirjoittaa omat kysymyksensä ja laittaa ne kysymyslaatikkoon, josta ne otettiin yhteiseen käsittelyyn raamattuhetkessä. Vähän jännittikin, että koska oma kysymys tulee tarkasteluun. Ja kun niin tapahtui, tuntui hyvältä saada opastusta itselle tärkeässä asiassa. Oli myös turvallinen olo siitä, että sai rauhassa kysyä tuntematta itseään typeräksi. Kysymyksiä tuli niin paljon, että pääsemme niiden äärelle vielä toisenkin kerran, kun sopiva yhteinen hetki löytyy.

Vastausta etsimme mm. siihen, mitä tarkoittaa vakaa vaellus. Vakaa vaeltaja ei kompuroi, on luotettava, vaeltaa mielenlaadussa eikä mielialassa, tekee asiat Herralle, rohkaisee toisia, on tyytyväinen, ei anna aihetta pahennukseen, hänellä on uskonhenkeä jne. Raamatussa aiheesta on mm. 2. Kor. 6:3-10 ja Room. 12:1-2.

Miksi on hyvä aloittaa päivä rukouksella?

Leiripäivät aloitimme aamuhartaudella, rukouksella ja Raamatun äärelle hiljentymällä.

Uskonelämä on eteenpäin eikä peruutuspeiliin katsomista. Kun aloittaa päivän rukouksella virittäytyy päivään Herran kanssa ja voi pyytää varjelusta ja ohjausta päivän kaikkiin tilanteisiin. Jeesus opettaa meitä rukoilemaan vuorisaarnassa, Matt. 6:5-13.

Miten sitä jaksaa koko viikonlopun hengellisiä asioita?

Yllä oleva kysymys tulee helposti mieleen ihmiselle, joka on uskosta osaton. Omasta kokemuksestamme voimme kertoa, että jaksaa erinomaisesti ja vielä virkistyykin. Yhdessä oleminen luonnon keskellä ilman kiirettä luo hyvät puitteet hiljentymiselle. Ja kun hiljentyy, kuulee mitä Herra tahtoo sydämelle puhua. Uskon, että jokaisen meistä henki tuli ravituksi ja varustautui tulevia päiviä varten.

Uusia leiriläisiä tulossa

Leiri

Sunnuntai-illan pyhäkoulussa kokouksessamme kerroimme terveisiä pyhäkoululaisille leiristä. Varmasti meistä mukana olleista näkyi se, että leiri oli ollut antoisa ja että siellä oli ollut mukavaa, sillä pyhäkoululaiset kyselivät: monenko vanha pitää olla, että pääsee mukaan? Tarvetta nuorten leirille on siis tulevaisuudessakin.

Ilo Herrassa kestää

Tänä päivänä saamme laulaen riemuita siitä, että olemme Jeesuksen omia ja matkalla kohtia iankaikkista elämää:

"On valtavaa, kun olla saa lapsi Jumalan Hänen armostaan. Tiedän sen, enää en kulkea voi tietä turhaa pimeyden. Riemulaulu, uusi laulu, laulu Jeesuksesta täyttää sydämen. Riemulaulu, uusi laulu, laulu Jeesuksesta täyttää sydämen."

Tiedote

Tiedote lasten ja nuorten leiriin liittyen.

Leiriä edeltävinä päivinä, leirin aikana ja vielä vähän leirin jälkeenkin keskitymme täysipainoisesti seurakunnan lasten ja nuorten leiriin.

Vastuunkantajiamme voi olla vaikea tavoittaa puhelimitse kyseisenä aikana.

Poimintoja sivuiltamme

Kuinka paljon helpompaa on lapsen tai nuoren tulla Herran luokse kuin varttuneemman, jonka elämässä jokainen erossa Herrasta vietetty päivä on vienyt kauemmas niin tekojen kuin ajatustenkin osalta. Siksi onkin tärkeää, että lapsille ja nuorille tarjotaan tilaisuus saada raamatunmukaista opetusta niin pyhäkoulussa kuin leireilläkin.

Lue kirjoitus "Leirimuistelot syyskuussa 2011 Tampereella" kokonaisuudessaan täältä.