Leirimuistelot syyskuussa 2011 Tampereella

Syksyisenä lauantaina muistelimme kesäistä leiriämme. Kaikkeen on hyvä hakea osviitat Raamatusta ja niinpä lähdimme liikkeelle siitä, mitä Raamatussa kehotetaan muistamaan.

IMG_5972.jpg

Lasten ja nuorten kanssa hengellisten asioiden äärelle vie luontevasti Raamatun kehotus: "Ja muista Luojaasi nuoruudessasi..." (Saarn. 12:1).

Kuinka paljon helpompaa on lapsen tai nuoren tulla Herran luokse kuin varttuneemman, jonka elämässä jokainen erossa Herrasta vietetty päivä on vienyt kauemmas niin tekojen kuin ajatustenkin osalta. Siksi onkin tärkeää, että lapsille ja nuorille tarjotaan tilaisuus saada raamatunmukaista opetusta niin pyhäkoulussa kuin leireilläkin.

Joskus kuulee sanottavan, että eivät lapset tai nuoret jaksa istua raamattutunneilla, vaan heidät pitää houkutella mukaan tapahtumiin sillä, että heille on monenlaista toimintaa. Tämä väite oli jälleen kerran helppo kumota, kun katseli lapsia ja nuoria raamattutunneilla leirimuisteloissa. Niin rauhallisen keskittyneinä ja levollisen oloisina he kuuntelivat opetusta. Jeesus antaa rauhan sydämeen, pitää totisesti paikkansa. Oli helppo olla varma siitä, että myös Herra puhui jokaisen meidän paikalla olleen sydämelle juuri sillä tavalla, että nuorinkin paikalla ollut pystyi sanan ymmärtämään.

IMG_5977.jpg

Armo on joka aamu uusi (Valit. 3:22-23)

Aamuhetkessä saimme oppia, että on tärkeää aloittaa päivä etsimällä Herran kasvoja. Pohdimme yhdessä miksi se on tärkeää ja miten sen voi tehdä sanan ääressä ja rukoillen. Kuinka hyvä onkaan sen jälkeen käydä päivän askareisiin.

Mistä saa voimaa pysyä uskossa?

Raamattu neuvoo meitä kaikissa elämän asioissa. Myös yo. kysymykseen löytyvät selkeät vastaukset sanasta mm. seuraavien kohtien kautta:

  • Muista rukoilla: "Älkää mistään murehtiko, vaan kaikessa saattakaa pyyntönne rukouksella ja anomisella kiitoksen kanssa Jumalalle tiettäväksi, ja Jumalan rauha, joka on kaikkea ymmärrystä ylempi, on varjeleva teidän sydämenne ja ajatuksenne Kristuksessa Jeesuksessa" (Fil. 4:6-7).
  • Muista lukea Raamattua: "Runsaasti asukoon teissä Kristuksen sana; opettakaa ja neuvokaa toinen toistanne kaikessa viisaudessa, psalmeilla, kiitosvirsillä ja hengellisillä lauluilla, veisaten kiitollisesti Jumalalle sydämissänne" (Kol. 3:16).
  • Ole uskovien yhteydessä: "...älkäämme jättäkö omaa seurakunnankokoustamme, niin kuin muutamien on tapana, vaan kehoittakaamme toisiamme, sitä enemmän, kuta enemmän näette tuon päivän lähestyvän" (Hebr. 10:25). Jeesus on tässäkin meille hyvä esimerkki: hän "meni tapansa mukaan... synagoogaan" (Luuk. 4:16).
IMG_5981.jpg

Jo perinteeksi muodostuneen pyhäkoululaisten metsäretken aikana palasimme leirillä opetettuihin asioihin, koska matkatessamme metsän siimeksessä huomasimme, että puiden katveeseen oli yllättävästi ilmestynyt Raamattua koskevia kysymyksiä. Metsässä vaeltaessamme huomasimme taas, että lapset olivat kasvaneet: tänä vuonna ei enää ketään tarvinnut ottaa reppuselkään, vaan pieninkin kumisaapaspari kulki reippaasti omin voimin joukon mukana. Matkaamisen lomassa pillimehu ja välipalakeksi maistuivat niin pienille kuin vähän suuremmillekin.

Leirimuisteloihin palatessa alkaa mielessä soida seuraava laulu, joka sisältää jokaisen uskovan elämään sopivan elämänohjeen sekä lupauksen tulevasta, jonka uskova saa omistaa:

Tule kaikeksi mulle Herra Jeesus. Sinä ainut lohtu köyhän syntisen. Tule näyttämään se maa, jonka lunastetut saa. Sinne voit viedä, sinne voit viedä kulkijan.

Tiedote

Tiedote lasten ja nuorten leiriin liittyen.

Leiriä edeltävinä päivinä, leirin aikana ja vielä vähän leirin jälkeenkin keskitymme täysipainoisesti seurakunnan lasten ja nuorten leiriin.

Vastuunkantajiamme voi olla vaikea tavoittaa puhelimitse kyseisenä aikana.

Poimintoja sivuiltamme

Kuinka paljon helpompaa on lapsen tai nuoren tulla Herran luokse kuin varttuneemman, jonka elämässä jokainen erossa Herrasta vietetty päivä on vienyt kauemmas niin tekojen kuin ajatustenkin osalta. Siksi onkin tärkeää, että lapsille ja nuorille tarjotaan tilaisuus saada raamatunmukaista opetusta niin pyhäkoulussa kuin leireilläkin.

Lue kirjoitus "Leirimuistelot syyskuussa 2011 Tampereella" kokonaisuudessaan täältä.