Leirimuistelotilaisuus Tampereella 19.-20.9.2009

"Sateenkaaren kaarisiltaa juosta tahtoisin, kauniit värit kaikki purkkiin laittaisin. Niin en tehdä voi, Jumala kun loi kaarensa taivaalle. Sateenkaari, sateenkaari meitä muistuttaa, on uskollinen, rakastava Isä Jumala.

Päärakennus

Aurinkoisena ja lämpimänä syyskuun lauantaina matkasimme noin kolmenkymmenen hengen voimin muistelemaan kesän hengellistä lasten ja nuorten leiriä.

Iltapäivällä pidimme kaikille osallistujille yhteisen pyhäkoulun, jossa palauteltiin mieliin leirin tapahtumia mm. kristityn vaellusta. Pyhäkoulun teemana oli pohtia yhdessä sitä, miten pysyä uskossa arjen keskellä. Keinoiksi tunnistimme seuraavat:

  • Rukoileminen: rukous on yhteydenpitoa Jumalan kanssa. Säilyäkseen yhteyden pitää olla jokapäiväistä. On tärkeää viedä Herralle kaikki asiat – niin isot kuin pienetkin ja pyytää Hänen ohjaustaan elämään. Jeesus kuulee kaikki rukoukset ja vastaa niihin ajallaan ja tavallaan. Hän antaa meille sen mikä on parhaaksemme, ei välttämättä aina sitä mitä anomme.

  • Raamatun lukeminen: Raamattua lukemalla saa voimaa pysyä uskossa. Raamatusta näemme mikä on Jumalan tahto missäkin asiassa. Jos lapsi ei itse vielä osaa lukea, voi pyytää aikuista ja sisarusta lukemaan.

  • Omantunnon säilyttäminen puhtaana on tärkeää: Jeesus ei voi asua sydämessä, jossa on syntiä. Siksi aina kun teemme jotain väärää, meidän pitää tehdä parannus, että sydämemme säilyy puhtaana.

  • Totuudessa vaeltaminen: Jumalalla on suunnitelma meidän elämämme varalle. Elämässä me teemme koko ajan isoja ja pieniä valintoja. Voidaksemme elää Jumalan suunnitelman mukaan meidän pitää tehdä oikeita valintoja eli vaeltaa totuudessa.

Jeesus on erityisesti lasten ystävä ja auttaa jokaista lasta ja nuorta, joka tahtoo pysyä uskossa.

Toivon mukaan saamme ensi kesänäkin iloita sekä kesäleiristä että järjestää myös leirimuistelot!

Leirikeskuksen avara piha antoi erinomaiset puitteet pallopeleille ja leikeille. Illalla osa saunojista uskaltautui myös pulahtamaan jo aika lailla viilenneeseen järveen.

Olet lämpimästi tervetullut mukaan sunnuntain kokouksien yhteydessä pidettäviin pyhäkouluihin.

Pyhäkoulussa askartelimme muistoksi puhutuista asioista ristin, jonka ympärille laitoimme Raamatusta, rukoilemisesta, puhtaasta sydämestä sekä totuudessa vaeltamisesta muistuttavat kuvat.

Askartelu

"Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä" (Joh. 3:16).

Poimintoja sivuiltamme

Muista, että evankeliumi sisältää myös Jumalan voiman: "Sillä minä en häpeä evankeliumia; sillä se on Jumalan voima, itsekullekin uskovalle pelastukseksi, juutalaiselle ensin, sitten myös kreikkalaiselle" (Room. 1:16). Evankeliumi on Jumalan voima. Jumala on sitoutunut evankeliumiinsa ja sen julistukseen; Herran voima lepää evankeliumin yllä. Ottaessasi vastaan evankeliumin, Jeesus vapauttaa sinut voimallaan synnin orjuudesta ja kahleista. Pahojen henkien riepottelemat ja sitomat ihmiset vapautuvat myös henkivaltojen otteesta ja riivaustilastaan. Herra antaa evankeliumin vastaanottaneelle myös voiman elää puhdasta ja uutta elämää Kristuksen yhteydessä.

Lue kirjoitus "Evankeliumin sana" kokonaisuudessaan täältä.