Terveiset lasten ja nuorten hengelliseltä kesäleiriltä 2018

Kesä ja leiri – erottamaton kaksikko

Tänäkin vuonna pääsimme yhdessä kesäleirille monien leirivalmistelujen jälkeen. Oman mausteensa leirille antoi tänä vuonna se, että sää oli poikkeuksellisen helteinen. Siksi olikin erinomainen asia, että pääsimme useita kertoja päivässä pulahtamaan lähellä olevaan järveen. Vilvoittelun jälkeen oli jälleen hyvä palata ohjelman ääreen. Leiripäiviin mahtui jälleen paljon: monien raamattutuntien ja pyhäkouluhetkien lisäksi oli jälleen monenlaista muutakin ohjelmaa. Oli jälleen hyvä olla yhdessä.

"Mooses vei kansan leiristä Jumalaa vastaan, ja he asettuivat vuoren juurelle" (2. Moos. 19:17)

Vaikka yllä mainitusta tilanteesta on todella kauan, edelleen on yhtä tärkeää käydä Herraa vastaan eli kohtaamaan häntä. Leirillä me asetuimme kokoustilaan ja hiljennyimme samalla tavalla janoisina kuulemaan sanaa luottaen sanan lupaukseen: "Lähestykää Jumalaa, niin hän lähestyy teitä" (Jaak. 4:8).

Raamatusta löytyy paras neuvo ihmisen elämään

"Sinä neuvot minulle elämän tien..." (Ps. 16:11).

"Minä opetan sinua ja osoitan sinulle tien, jota sinun tulee vaeltaa, minä neuvon sinua, minun silmäni sinua vartioitsee" (Ps 32:8).

Raamattu on Jumalan sana ja sieltä löytyy paras neuvo ihmisen elämän erilaisiin tilanteisiin. Teemme päivittäin monia valintoja ja jos emme kysy Jumalan tahtoa, joudumme helposti harhaan, koska meidän kykymme ymmärtää omaa parastamme on hyvin rajallinen. Elämän rytmi on myös monin tavoin kiivas ja kiireinen, siksi meidän on hyvä pysähtyä miettimään, miten milloinkin toimimme. "Ilman taitoa ei ole intokaan hyväksi, ja kiirehtivän jalka astuu harhaan" (San. 19:2).

Siksi on tärkeää lukea sanaa ja myös eri tavoin kysyä Herran tahtoa omissa elämäntilanteissa.

Tälläkin kertaa leirillä oli kysymyslaatikko, johon tulleita kysymyksiä käsiteltiin raamattutuntien lomassa. Monia tärkeitä asioita oli jälleen esillä. Käsittelystä hyötyi jokainen paikalla ollut: olemme kaikki ihmisiä ja kohtaamme samanlaisia asioita elämässämme. "...samat kärsimykset täytyy teidän veljiennekin maailmassa kestää" (1. Piet. 5:9).

Leirillä seikkailtiin

Leirin alussa osallistujat jaettiin kolmeen ryhmään leiriseikkailua varten. Seikkailussa oli useita mielenkiintoisia osuuksia mm. tarkkuusheittoa erilaisilla palloilla ja frisbeellä, nuolen lennättämistä, keppigolfia jne. Jälleen oli myös rata, jonka joukkueet kulkivat tehtäviä suorittaen läpi. Yksi kustakin ryhmästä yritti kilvellä suojata ryhmäläisiään vesisuihkuilta, joita satoi radan eri puolilta osallistujien päälle.

Ryhmien suoritusta arvioitiin sekä tulosten että yhteistoiminnan osalta. Tärkeintä oli toimia yhdessä niin, että kaikilla oli mukavaa ja kaikki saivat kokea onnistumisen tunteita.

Leirillä syntyi erilaisia rakennelmia

Kiviaita.

Leirin alussa valitut ryhmät saivat tehtäväkseen rakentaa vanha-aikaisen piha-alueen luonnonantimista. Leirin aikana ryhmät viettivätkin aikaa rakennelmiensa ääressä useaan otteeseen. Tuotokset olivat upeita.

Toisen kerran rakennettiin yhdessä iltahetkistä. Silloin tehtäväksi annettiin leirialueen rakentaminen valituista näkökulmista. Rakennusaineiksi annettiin erikokoisia vaahtokarkkeja ja pieniä cocktail-tikkuja. Syntyi kolme erilaista 'leiriä' ja paljon hienoja yksityiskohtia. Luovuus kukoisti. Ei olisi etukäteen osannut arvata, että vaahtokarkeista on mahdollista rakentaa ihmisiä, rakennuksia ja jopa autoja. Koska rakennelmat tehtiin kumihansikkaat kädessä, saivat ryhmät syödä oman leirinsä. Osa käytti tilaisuutta hyväkseen ja grillasi vaahtokarkkeja nuotiolla. Hyvältä kuulemaa maistui.

Pyhäkouluja leirillä

Leirin nuorimmille oli jälleen raamattutuntien aikana pyhäkouluhetkiä. Daavidin ja Joonatanin ystävyys raamatunlehdillä (1. Sam. 18) johdatti meidät pohtimaan Jeesusta meidän ystävänämme sekä ystävyyttä yleisemminkin. Jumalan ja Jeesuksen rakkaus meitä kohtaan on niin suuri asia, että sitä on vaikea käsittää.

"Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä" (Joh. 3:16).

"Sen suurempaa rakkautta ei ole kenelläkään, kuin että hän antaa henkensä ystäväinsä edestä" (Joh. 15:13).

Raamatussa sana anteeksi on noin 150 kertaa. Mietimme yhdessä miksi on tärkeää paitsi pyytää anteeksi myös antaa anteeksi. Aiheelle saimme hyvän lähtökohdan Daavidin elämäntilanteiden kautta. Saul vainosi Daavidia monin tavoin, mutta Daavid ei katkeroitunut vaan antoi Saulille kaiken anteeksi.

"Sillä, jos te annatte anteeksi ihmisille heidän rikkomuksensa, niin teidän taivaallinen Isänne myös antaa teille anteeksi" (Matt. 6:14).

Jumala on luonut maailman ja kaiken mitä siinä on mm. todella suuren määrän erilaisia eläimiä. Raamatunpaikka, jossa yhdessä luvussa mainitaan todella monta eläintä, on Job 39. Luimme tekstin ja sitten mm. katsoimme yhdessä kuvia hyvin erikoisissa oloissa elävistä eläimistä. Näimme mm. kuvan maan alla elävästä kaljurotasta.

Ihmisen Jumala on luonut omaksi kuvakseen ja hallitsemaan koko luomakuntaa. Jumalan tahto on, että jokainen ihminen eläisi elämänsä hänen yhteydessään ja siksi Hän kutsuu pelastukseen jokaista ihmistä.

Leirin vastuunkantajat

Poimintoja sivuiltamme

Evankeliumi on aivan jokaiselle ihmiselle tarkoitettu sovituksen sana (2. Kor. 5:19). Jumala ei kuitenkaan pelasta yhtäkään ihmistä väkisin ja ilman ihmisen omaa tahtoa ja ilman ihmisen antamaa lupaa. Jokaisen tulee ottaa evankeliumi henkilökohtaisesti ja omakohtaisesti vastaan, uskoa evankeliumi, tehdä parannus synneistänsä ja alkaa seurata Jeesusta Jumalan sanan, Raamatun, ilmoittamalla totuuden ja kuuliaisuuden tiellä.

Lue kirjoitus "Evankeliumin sana" kokonaisuudessaan täältä.