Terveiset lasten ja nuorten hengelliseltä leiriltä 2014

Tänäkin vuonna, niin kuin jo niin monta kertaa aiemminkin, saimme järjestää lasten ja nuorten hengellisen kesäleirin. Luottaen jälleen Herran johdatukseen ja apuun kaikessa, lähdimme tekemään leiriin liittyviä valmisteluja.

Telttakylä leirin puitteena

Telttakylä

Leiripaikka oli jo tutuksi käynyt ja hyvin toimiva: telttakylä nousi pystyyn ripeästi. Rinta rinnan työtä tekivät kaikki leiriläiset. Kokousteltan pystytyksestä vastasivat aikuiset, mutta lapset panivat taitavasti pystyyn pikkuteltat. Kuinka moni tuntee eskarilaisen, jolla on osaamista teltan pystytyksestä – me voimme kertoa, että ainakin yksi sellainen on olemassa.

Herätyslaulut virittivät sydämiä

Tänä vuonna leirilauluvihkomme teema oli herätys. Vihkosen laulut virittivät sydämiä yhteisiin tilaisuuksiin. Ne pysäyttivät varmasti itse kunkin miettimään oman sydämen tilaa ja tietenkin myös iloitsemaan siitä, että saa olla Herran oma. Innokkaana lapset käyttivät mahdollisuutta toivoa lauluja aina kun siihen tarjottiin mahdollisuus. Herätysteeman haluttiin jäävän kaikkien mieliin myös leirin jälkeen. Leirin lopputilaisuudessa asia varmistettiin antamalla jokaiselle lapselle oma pieni herätyskello.

Yhteispyhäkoulu

Ensimmäisenä iltana oltiin koolla koko leiriläisten joukolla ja käytiin läpi Raamatun pääkohtia maailman luomisesta eli vanhasta testamentista uuden testamentin avainkohtiin asti. Kertaus on opintojen äiti tässäkin.

"Totuta poikanen tiensä suuntaan, niin hän ei vanhanakaan siitä poikkea" (San. 22:6).

Elämän kruunu

Elämän kruunu

Kristityn vaellusta pohjustettiin myös pyhäkoululla, jossa yhdessä mietittiin, mitä Raamatussa puhutaan kruunusta. Liikkeelle lähdettiin hallitsijoiden kruunuista, joka oli vallan merkki. Valtaansa hallitsijat käyttivät kukin tavallaan joko viisaasti tai vähemmän viisaasti. Jeesuksen orjantappurakruunu pysäytti meidät sovitustyön äärelle. Lopuksi pohdittiin elämän kruunua: mitä se tarkoittaa, kuka ja miten sen voi saada. Se on ihmeellinen kruunu: sitä ei voi hankkia rahalla eikä toinen voi hankkia sitä toiselle. Saadakseen sen pitää pysyä uskossa ja elää parannuksessa ajallisen elämänsä loppuun asti.

"Autuas se mies, joka kiusauksen kestää, sillä kun hänet on koeteltu, on hän saava elämän kruunun, jonka Herra on luvannut niille, jotka häntä rakastavat!" (Jaak. 1:12).

Kristityn vaellus

Leirin kohokohta eli kristityn vaellus toteutettiin tänäkin vuonna. Monenlaisia valmisteluja tehtiin metsän siimeksessä ennen kuin vaeltajat pääsivät liikkeelle. Tänä vuonna vaellettiin yhtenä ryhmänä. Ryhmää vei rasti rastilta eteenpäin uskova, joka myös kullakin rastilla avasi vaeltajille rastin hengellistä sisältöä. Vaelluksella tuli vastaan myös koetuksia ja tilanteita, joissa piti olla rohkea päästäkseen eteenpäin. Niissä tilanteissa oli tärkeää rohkaista sanalla vaeltajia.

Uskonelämä on täynnä valintoja: ei riitä, että tulee uskoon ja antaa elämänsä Jeesukselle. Pitää tehdä parannus, mennä kasteelle, liittyä paikalliseen seurakuntaan ja vaeltaa Jumalan tahdossa koko elämänsä. Vaelluksella kohdattiin ihmisiä, joiden matka jäi kesken, koska he eivät halunneet tehdä oikeita valintoja.

Nähtiin myös se, että hyvät teot eivät auta, jos parannusta ei ole tehnyt. Vaelluksella hyviin tekoihin luottanut ihminen onneksi ymmärsi parannuksen merkityksen, korjasi kurssinsa ja pääsi lopulta perille. Lohdullista on se, että parannus on mahdollinen: Herra osoittaa meille parannuksen paikat sekä antaa meille voiman parannuksen tekemiseen, kun vaan nöyrrymme Hänen väkevän kätensä alle.

"Niin on siis Jumala pakanoillekin antanut parannuksen elämäksi" (Ap. t. 11:18).

"Minä olen tie ja totuus ja elämä; ei kukaan tule Isän tykö muutoin kuin minun kauttani" (Joh. 14:6).

Me vartumme

Vuodessa tapahtuu paljon. Sen huomasi erityisesti pienimmästä leiriläisestä: edellisenä vuonna vielä vaunuissa olleesta vauvasta oli tullut pieni poika, joka innokkaana liikkui ja halusi koko ajan oppia uutta. Häntä katsellessa tuli mieleen ajatus: kunpa me myös Jumalan lapsina samalla tavalla kasvaisimme uskossa ja olisimme yhtä palavia uskossa.

Leirillä tarvitaan paljon voimia

Kokousteltta yöllä

Muutama päivä telttaolosuhteissa on paitsi virkistävä myös kaikilta voimia ja jaksamista vaativa. Monenlaista työtä riitti aamusta iltaan. Yölläkin tehtiin työtä: olemme hyväksi havainneet sen, että leirillä on yövartiointi läpi yön. Olosuhteet ovat myös alkeellisemmat kuin mitä olemme kotona tottuneet. Tältäkin osin on helppo todeta: Herra auttaa kaikessa. Hän antaa ymmärryksen siitä, mitä ja miten pitää tehdä sekä antaa väsyneenäkin levollisen ja kärsivällisen mielen. Aamuisin telttojen uumenista kömpikin uuteen päivään aina joukko hyvillä mielin, vaikka väsymys loppuleiristä saattoi vähän silmää painaakin – ainakin aikuisilla.

"Nuorukaiset väsyvät ja nääntyvät, nuoret miehet kompastuvat ja kaatuvat; mutta ne, jotka Herraa odottavat, saavat uuden voiman, he kohottavat siipensä kuin kotkat. He juoksevat eivätkä näänny, he vaeltavat eivätkä väsy" (Jes. 40:30-31).

Raamattutunnit

Myös leirillä mukana olleille aikuisille pidettiin Raamattutunteja. Raamattutuntien aikana käsittelimme monia mielenkiintoisia ja tärkeitä asioita, kuten mm.

  • Raamatun ehdoton luotettavuus, sen perusteet ja Raamatun syntyminen: miten Raamattu ja sen kirjoitukset ovat syntyneet, miten tämä on käytännössä tapahtunut
  • Seurakunta, seurakuntajärjestys ja seurakuntavirat
  • Armolahjat ja niistä osalliseksi pyrkiminen
  • Pyrkiminen eteenpäin uskossa ja palvelustehtävissä

Tervetuloa leiriläiset vuoden 2015 kesäleirille!

Leirin vastuunkantajat

Poimintoja sivuiltamme

Evankeliumi on aivan jokaiselle ihmiselle tarkoitettu sovituksen sana (2. Kor. 5:19). Jumala ei kuitenkaan pelasta yhtäkään ihmistä väkisin ja ilman ihmisen omaa tahtoa ja ilman ihmisen antamaa lupaa. Jokaisen tulee ottaa evankeliumi henkilökohtaisesti ja omakohtaisesti vastaan, uskoa evankeliumi, tehdä parannus synneistänsä ja alkaa seurata Jeesusta Jumalan sanan, Raamatun, ilmoittamalla totuuden ja kuuliaisuuden tiellä.

Lue kirjoitus "Evankeliumin sana" kokonaisuudessaan täältä.