Lasten ja nuorten hengellinen kesäleiri 2010

"Katso, minä seison ovella ja kolkutan; jos joku kuulee minun ääneni ja avaa oven, niin minä käyn hänen tykönsä sisälle ja aterioitsen hänen kanssaan, ja hän minun kanssani" (Ilm. 3:20).

Yksi kesän kohokohdista on lasten ja nuorten kesäleiri, jonka päätehtävänä on kertoa evankeliumin sanomaa erityisesti lapsille ja nuorille.

Pitkin kevättä valmistelimme leiriä ja rukoilimme leirin puolesta, koska tiesimme, että kaikki vaivannäkömme on turhaa, jos Jeesus ei siihen yhdy eikä työtämme ohjaa.

Laituri

Jälleen kerran saamme kiittää Herraa siitä, että kaikki meni hyvin ja mitään haavereita ei sattunut. Ohjatun toiminnan suosikit olivat tänä vuonna jälleen jalkapallo ja pingis eikä helteisessä säässä virvoittanutta uintia tietenkään sovi unohtaa.

Raamattutunneilla ja pyhäkouluissa hiljennyimme kuulemaan Raamatun opetuksia. Leiripäivät päätimme iltaisin suuressa kokousteltassa rukoushetkiin, joissa kuulimme todistuksia Herran teoista ja evankeliumia eli ilosanomaa Jeesuksesta. Herraa etsiville, jotka vastasivat Herran kolkutukseen sydämen ovella, oli joka ilta mahdollisuus esirukoukseen.

Raamattutuntien aiheina olivat tänä vuonna mm. "Nuorukainen Timoteus", joka jo lapsuudestaan tunsi kirjoitukset (2. Tim. 3:15), joka jo nuorena antautui Herralle ja Herran palvelukseen ja jolle Paavali kirjoitti: "Älköön kukaan nuoruuttasi katsoko ylen, vaan ole sinä uskovaisten esikuva puheessa, vaelluksessa, rakkaudessa, uskossa, puhtaudessa" (1. Tim. 4:12). Tarkastelimme myös aihetta "Kallis usko" (2. Piet. 1:1); mitä usko on Raamatun mukaan, miten säilytään uskossa, miten uskossa voidaan kasvaa, vahvistua ja mennä eteenpäin? Monet ajassamme ajattelevat uskon olevan vain Jumalan olemassaolon totena pitämistä ja siihen uskomista. Raamattu ilmoittaa uskon olevan kuitenkin mm. "kuuliaisuutta" (Room. 1:5) Herraa kohtaan ja "ojentautumista" (Hebr. 11:1) Hänen tahtonsa mukaan. Pyhäkouluissa myös käytiin Raamatun opetuksia laaja-alaisesti läpi.

Tänä vuonna järjestimme yhden kristityn vaelluksen sijaan kaksi vaellusta, toisen lapsille ja toisen nuorille. Teemoina vaelluksissa olivat 'Jeesus on Hyvä Paimen' sekä 'Elämän valinnat ja niiden seuraukset'.

Jeesus on Hyvä Paimen (Psalmi 23)

Nuoremmille suunnatussa vaelluksessa eläydyimme vertaukseen pyhäkoulutädit paimenina ja lapset lampaina. Kävimme psalmin vaihe vaiheelta kulkien luonnossa. Matkalle mahtui dramatiikkaakin, joka varmasti jäi lapsille mieleen; mm. yksi lammas oli lähtenyt laumasta omille teilleen ja susi vaani laitumen ulkopuolella laumaa. Lopulta päädyimme virvoittavien mehujen äärelle jakamaan kokemuksia vaelluksen varrelta ja laulamaan psalmista 23 tehdyn laulun.

"Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Viheriäisille niityille hän vie minut lepäämään; virvoittavien vetten tykö hän minut johdattaa. Hän virvoittaa minun sieluni. Hän ohjaa minut oikealle tielle nimensä tähden. Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en minä pelkäisi mitään pahaa, sillä sinä olet minun kanssani; sinun vitsasi ja sauvasi minua lohduttavat. Sinä valmistat minulle pöydän minun vihollisteni silmien eteen. Sinä voitelet minun pääni öljyllä; minun maljani on ylitsevuotavainen. Sula hyvyys ja laupeus seuraavat minua kaiken elinaikani; ja minä saan asua Herran huoneessa päivieni loppuun asti" (Psalmi 23).

Elämän valinnat ja niiden seuraukset

Varttuneemmille leiriläisille suunnatun vaelluksen aikana seurasimme kahden tytön elämän eri vaiheita.

Alussa molemmat tytöt tulivat uskoon. Vaikka molemmilla heistä oli samanlaiset lähtökohdat uskontielle, jo ensimmäisessä valinnassa uskoontulon jälkeen tyttöjen elämä lähti kulkemaan eri suuntiin. Toinen tyttö alkoi elää ja tehdä valintoja Raamatun opetuksien mukaan. Toisen vaeltajan valinnat olivat päinvastaiset. Molemmilla valinnoilla oli omat seurauksensa, ajalliset ja iankaikkiset. Vaellusta seuranneet ja siinä mukana olleet havaitsivat eri valintojen johtavan erilaisiin lopputuloksiin.

Leirillä meillä oli myös kysymyslaatikko, jonne leiriläiset saivat laittaa kysymyksiä mieltä askarruttavista aiheista ja joihin etsittiin sitten vastauksia Raamatusta.

Yksi esitetyistä kysymyksistä oli: rakastaako Jumala minua? Siihenkin oli helppo vastata Jumalan sanalla: "Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä" (Joh 3:16).

Jeesus rakastaa meitä kaikkia ja tahtoo, että jokainen meistä pelastuisi. Avaa siis sinäkin sydämesi ovi Jeesukselle!

Leirin vastuunkantajat

Tiedote

Tiedote lasten ja nuorten leiriin liittyen.

Leiriä edeltävinä päivinä, leirin aikana ja vielä vähän leirin jälkeenkin keskitymme täysipainoisesti seurakunnan lasten ja nuorten leiriin.

Vastuunkantajiamme voi olla vaikea tavoittaa puhelimitse kyseisenä aikana.

Poimintoja sivuiltamme

Kuinka paljon helpompaa on lapsen tai nuoren tulla Herran luokse kuin varttuneemman, jonka elämässä jokainen erossa Herrasta vietetty päivä on vienyt kauemmas niin tekojen kuin ajatustenkin osalta. Siksi onkin tärkeää, että lapsille ja nuorille tarjotaan tilaisuus saada raamatunmukaista opetusta niin pyhäkoulussa kuin leireilläkin.

Lue kirjoitus "Leirimuistelot syyskuussa 2011 Tampereella" kokonaisuudessaan täältä.