Terveisiä lasten ja nuorten kesäleiriltä 2008

"Ja muista Luojaasi nuoruudessasi, ennen kuin pahat päivät tulevat ja joutuvat ne vuodet, joista olet sanova: 'Nämä eivät minua miellytä'" (Saarn. 12:1-2).

Kesän odotettu leiri pidettiin kesällä 2008 23.-26.7.

Jälleen kerran saimme vain ihmetellä Herran tekoja:

  • leiriaamuna useita päiviä kestänyt sade oli tauonnut ja alkoi aurinkoinen ja todella lämmin sää
  • majoitustilat riittivät meille juuri sopivasti
  • säästyimme paria ampiaisenpistoa lukuun ottamatta kaikilta haavereilta
  • Herra siunasi leirin monin eri tavoin
Kesäleiriltä 2008

Tällä kertaa leiriläisiä tuli Tampereen lisäksi mm. Rovaniemeltä, Helsingin suunnasta ja Vammalasta. Kaikkiaan meitä lienee ollut leirillä n. 50-60 henkilöä. Mukana oli kaiken ikäisiä vauvasta vaariin.

Hengellisten tilaisuuksien lisäksi päiviin kuului muutakin toimintaa. Pelattiin mm. pingistä (pimeäkään ei taitanut kaikkia pelaajia häiritä), jalkapalloa, sählyä ja Twisteriä, uitiin ja saunottiin sekä tietenkin paistettiin iltanuotiolla makkaraa.

Leirillä oli ilmeisen mukavaa, sillä moni pikkuleiriläinen huokaili: miksei leiri voisi olla pidempi?

Herra puhuu meille sanansa kautta

Leirille tultiin jälleen ensisijaisesti tutustumaan Jumalaan ja Jeesukseen. Tutustuminen tapahtui pyhäkouluissa, raamattutunneilla ja raamattuvaelluksella.

Raamattu on Jumalan sana (Hebr. 11:3), jonka Hän on antanut meille, että voimme elää Hänen yhteydessään. Raamattu sisältää kaiken sen, mitä ihminen elämässään tarvitsee. Jumala puhuu sanansa kautta. Leirin ensimmäisessä pyhäkoulussa kävimme läpi Raamatun pääkohdat maailman luomisesta Jeesuksen sovitustyöhön ja uskossa elämiseen asti. Syntiinlankeemuksessa ja sen kautta ihminen joutui eroon Jumalasta. Jumalan pelastussuunnitelma ihmisen varalle toteutui Jeesuksen syntymän, ristikuoleman ja ylösnousemuksen kautta: Jeesus tuli maailmaan sovittaakseen meidän kaikkien synnit ristillä. Tämä Jumalan pelastussuunnitelma on edelleen voimassa ja tänäkin päivänä Jeesus kutsuu meistä jokaista omakseen ja avaa meille myös oven iankaikkiseen elämään.

Leiri osoitti jälleen kerran myös sen, että Jumala ei katso henkilöön, vaan Hän antaa jokaiselle, joka tahtoo ottaa sanan vastaan, kyvyn ymmärtää sanansa.

Jeesus elää!

Kesäleiriltä 2008

Erityisesti leiristä jäi mieleen leirin viimeisen illan päätöskokous, jossa Herra ilmestyi voimakkaasti Pyhän Henkensä läsnäolon ja vaikutuksen kautta. Tilaisuuden loppuhetkessä rukousalttari kutsui montaa pientä ja suurempaakin leiriläistä. Näin saimme yhdessä pysähtyä kohtaamaan Herraa ja todeta, että Hän totisesti elää ja on voimallinen tänäkin päivänä.

Kiitosmielellä saamme jatkaa yhdessä matkaa - Herran omina kohti iankaikkista elämää, yhtyen leirillä laulettuun lastenlauluun:

"Me syömme leipää elämän ja juomme lähteestä autuuden ja ken siitä juo - niin sanotaan - ei janoa hän milloinkaan. Eikö milloinkaan? Ei milloinkaan!

Nyt kiitos Herralle leivästä, kaiken antaa Hän meille ylhäältä. Kun taivaaseen kerran saavutaan, ei kiitos lopu milloinkaan. Eikö milloinkaan? Ei milloinkaan!"

Leirin vetäjät

Sivulla olevat piirretyt kuvat ovat poimintoja kesäleirin Raamattuvaellusvihkosessa olleista havaintokuvista.

Kaikki leiriläiset ovat tervetulleita leirimuistelotilaisuuteen, joka pidetään syyskuussa 2008.