Terveisiä lasten ja nuorten kesäleiriltä 2006

"Mutta Jeesus kutsui lapset tykönsä ja sanoi: 'Sallikaa lasten tulla minun tyköni älkääkä estäkö heitä, sillä senkaltaisten on Jumalan valtakunta'" (Luuk. 18:16).

Saimme myös kesällä 19.-21.7.2006 rakentua yhteisestä uskosta ja nauttia kesäisistä päivistä seurakuntamme leirillä. Kranstolpan leirikeskus oli suurimmalle osalle meistä jo tuttu paikka, sillä olemme viettäneet siellä leiriä jo kaksi kertaa aiemminkin.

Tällä kertaa leirille saapui vieraita ja osanottajia Rovaniemeltä asti. Kaiken kaikkiaan paikalla oli lukuisa joukko meitä vanhempia ja parisenkymmentä lasta ja nuorta.

Saimme leirillä iloita siitä, että Jeesus Pyhän Henkensä kautta oli keskellämme.

Hänen lempeä äänensä kuului leirillä, johdatteli tilanteita ja keskusteluja, antoi väsyneille väkeä ja johdatti mukana olleita parannuksen paikalle.

Jumalan sanan julistusta saimme kuunnella kentälle pystytetyssä kokousteltassa sekä Raamattutunneilla että pyhäkouluhetkissä, joihin osallistuivat tällä kertaa kaikki leirillä mukana olleet eli myös aikuiset.

Tilaisuuksissa oli esillä monia tärkeitä asioita:

  • Jeesus kuulee aina rukoukset.
  • Etsi elämääsi Vapahtajaa, jonka kanssa vaellat koko elämäsi.
  • Uskonratkaisun tekemistä ei kannata lykätä ja siirtää tulevaisuuteen. Raamattu kehottaa: "Ja muista Luojaasi nuoruudessasi, ennenkuin pahat päivät tulevat ja joutuvat ne vuodet, joista olet sanova: 'Nämä eivät minua miellytä'" (Saarn. 12:1-2).
  • Jumalalla on jokaisen ihmisen varalle oma suunnitelma: "Sinun silmäsi näkivät minut jo idussani. Minun päiväni olivat määrätyt ja kirjoitetut kaikki sinun kirjaasi, ennenkuin ainoakaan niistä oli tullut" (Ps. 139:16).
  • Jotta Jumalan johdatuksessa voi pysyä, pitää olla Hänen lähellään, kuunnella Hänen ääntään, totella Häntä sekä kysyä Hänen neuvoaan kaikissa elämänsä asioissa.

Risti

Leirin yksi kohokohdista oli monien mielestä "kristityn vaellus". Eri puolille leirialuetta oli pystytetty joukko rasteja, joilla tehtiin tutuksi uskon pääkohtia uskoontulosta kaidalla tiellä vaeltamiseen ja iankaikkiseen elämään asti. Hyvin tuntuivat asiat menneen kokouksissa ja pyhäkoulussa lapsille perille, niin napakoita vastauksia rasteilla kuultiin.

Saimme leirillä jälleen myös huomata sen, että Jumala kuulee rukoukset ja vastaa niihin. "Kristityn vaelluksen" alkamista varjosti sateen uhka. Rukoilimme elävää Jumalaa ja Hän auttoi meitä. Vaelluksen aikana satoi vain vähän ja varsinainen sade alkoi vasta vaelluksen päätyttyä - kiitos Herralle!

Leiripäivät olivat tapahtumantäyteisiä ja joka ilta mentiin jo pitkällä aamuyön puolella ennen kuin illan viimeiset rukoushetket ja keskustelut päättyivät teltoissa ja talossa. Eihän sitä millään malta mennä nukkumaan, kun on niin paljon puhuttavaa ja mukava olla yhdessä.

Leirin tunnuslauluksi päivien aikana nousi laulu: "Taivas on niin ihmeellinen, täynnä riemua suurta, siellä saan nähdä Jeesuksen, taivas on niin ihmeellinen. Ootko kerran siellä... Tahdon olla siellä..."

Leirin vastuunkantajat

Poimintoja sivuiltamme

Evankeliumi on aivan jokaiselle ihmiselle tarkoitettu sovituksen sana (2. Kor. 5:19). Jumala ei kuitenkaan pelasta yhtäkään ihmistä väkisin ja ilman ihmisen omaa tahtoa ja ilman ihmisen antamaa lupaa. Jokaisen tulee ottaa evankeliumi henkilökohtaisesti ja omakohtaisesti vastaan, uskoa evankeliumi, tehdä parannus synneistänsä ja alkaa seurata Jeesusta Jumalan sanan, Raamatun, ilmoittamalla totuuden ja kuuliaisuuden tiellä.

Lue kirjoitus "Evankeliumin sana" kokonaisuudessaan täältä.