Juhannus 2015

Metsän keskelle

Edeltävien vuosien tapaan kokoonnuimme tänäkin juhannuksena yhteen Herran Jeesuksen Kristuksen opetuslapsina tarkoituksenamme viettää aikaa hänen edessään.

Aikaisemmista juhannusajan viikonlopuistamme poiketen tänä vuonna suuntasimme yhdessä jalkaisin metsään järven rannalle.

Sää

Suunnitellessamme yhteisen päivämme yksityiskohtia ja vielä metsään lähtiessämmekin olimme tietoisia päivään ja päämääräkohteeseemme annetuista säätiedotteista: ajoittaista sadetta, sadetta – enemmän ja vähemmän, ukkosta ja salamointiakin.

Päättäväisinä ja epäröimättä lähdimme kuitenkin metsään.

Kulloinenkin sää tulee Herralta, hänen antamansa sää on aina oikea.

"...hän antaa aurinkonsa koittaa niin pahoille kuin hyvillekin, ja antaa sataa niin väärille kuin vanhurskaillekin" (Matt. 5:45).

Varustautuminen

Varustauduimme ja varauduimme eri tavoin sään mukanaan tuomiin haasteisiin.

Huolellinen varustautuminen eri tilanteisiin, kuten mm. "matkalle", on usein hyvinkin tärkeää. Löydämme Raamatun lehdillä apostoli Paavalinkin opettavan ja muistuttavan, miten tärkeää on huolellinen varustaminen: "Varusta huolellisesti matkalle Zeenas, lainoppinut, ja Apollos, ettei heiltä mitään puuttuisi" (Tiit. 3:13).

Erilaiset retkivarusteet, säähän sopivat lämpimät asusteet, sadeviitat, sadetta pitävät vaatteet, metsätaivallukselle ja metsään sopivat kengät; mm. näillä varustauduimme matkaan.

Suojakatos

Saavuttuamme määränpäähämme pystytimme alueelle suurehkon suojapeitekatoksen. Katos pystytettiin vahvojen puiden väliin köysillä ja kiristysliinoilla. Kaikki retkelle lähteneet osallistuivat yhdessä, alttiisti ja iloisin mielin suojakatoksen pystytykseen.

Saimme näin mukanamme olleet retkitavarat, reput ja muut varusteet sateelta suojaan.

Muutaman kerran hakeuduimme päivän aikana kaikki itsekin katoksen alle ja vältyimme näin varmalta kastumiselta runsaimpien sadekuurojen aikana.

Päivän ohjelmaa ja sisältöä

Saatuamme tarvittavat valmistelutoimet tehtyä kokoonnuimme aluksi hetkeksi yhteen; kävimme lyhyesti läpi edessä olevaa päivää ja sen sisältöä, ja rukoilimme ja pyysimme Herran siunausta ja vaikutusta päivään.

Tämän jälkeen oli ruokailun aika. Pystyttämämme katoksen läheisyydessä olevalla nuotiolla valmistimme eväämme.

Olimme varanneet runsaasti aikaa yhdessäoloon. Kuten perheet tarvitsevat yhteistä aikaa ja yhdessäoloa ollakseen vahvoja ja voidakseen hyvin, samoin tarvitsee Jumalan perhekin (Ef. 2:19-22, Ap.t. 1:13).

Onkimiseen oli veden äärellä myös mahdollisuus. Nuoremmalla väellä oli mukana onkimiseen liittyviä varusteita ja tarvikkeita.

Evästämään palattiin pitkän päivän aikana vielä uudestaan.

Herran sanan äärellä

Päivän varsinainen hengellinen anti koostui muutamasta raamatuntutkiskelutilanteesta.

Tapahtumissamme, kuten säännöllisissä kokouksissammekin, Raamatun tutkimisella on aina keskeinen sija ja paikka – niin oli tälläkin kerralla.

Pysähdyimme katsomaan ja miettimään useiden Raamatun lehdillä olevien henkilöiden elämää.

Mooses, Aaron, Joosua, Gideon, Elia – kuinka paljon mm. näiden Herran palvelijoiden kautta Herralla on omilleen opetettavaa.

Katsoimme Raamatun lehdiltä myös, mitä kerrotaan henkilöstä, joka Herran edessä antoi hänelle suuren lupauksen (Luuk. 9:57-58). Tämä henkilö ei suurista sanoistaan huolimatta kuitenkaan ollut sydämensä puolesta valmis täyttämään lupaustaan. Herra – sydänten tuntija – näki ja havaitsi tämän.

Omassa ajassammekin on paljon ihmisiä, jotka elämänsä jossakin vaiheessa ovat suurin sanoin luvanneet Herralle, että he uskollisesti seuraavat häntä, mutta joiden sanat ja lupaukset Herra on havainnut tyhjiksi – aivan kuten katsomamme Raamatun henkilön lupauksen.

Kotiin

Aamupäivästä alkuiltaan varattu aika kului nopeantuntuisesti.

Vettä satoi päivän aikana jonkin verran, ei kuitenkaan kovinkaan paljoa. Salamointia ja ukkosta ei ollut ollenkaan.

Päiväleirimme purkamisen jälkeen rukoilimme vielä hetken yhdessä ennen siirtymistämme metsäpolkua pitkin takaisin autojen luokse.

Mitä jäi sydämiin?

Opetuslapsenkin sisäinen maailma, sydän, on vaarassa kuivua ja kuivettua vuosia tai vuosikymmeniäkin kestävän uskon kilvoituksen aikana – useammastakin syystä.

Herra on sisällyttänyt sanaansa asettamiin opetuksiin hengellisen sateen ja kasteen opetuslastensa sydämien kuivumisen välttämiseksi ja estämiseksi. Raamatun opetuksien sadepisarat ja kaste kastelevat ja virvoittavat uudestaan ja uudestaan matkaa tekevien opetuslapsien sydämiä, etteivät ne kuivuisi.

Jälleen Herran opetuslapsien sydämiä kasteltiin, sateena pisaroidulla opetuksella, hengellisillä sadekuuroilla ja kasteella.

"Ja Mooses lausui koko Israelin seurakunnan kuullen tämän virren sanat, alusta loppuun asti: 'Kuunnelkaa, te taivaat, kun minä puhun, ja kuulkoon maa minun suuni sanat! Sateena pisaroikoon minun opetukseni, kasteena valukoon puheeni niinkuin vihma vihannalle, niinkuin sadekuuro ruohikolle. Sillä minä julistan Herran nimeä; antakaa kunnia meidän Jumalallemme. Hän on kallio; täydelliset ovat hänen tekonsa, sillä kaikki hänen tiensä ovat oikeat. Uskollinen Jumala ja ilman vääryyttä, vanhurskas ja vakaa hän on" (5. Moos. 31:30-32:4).

Tätä kaikkea saimme kokea ja elää todeksi juhannusaattona 2015!

Mikko Ruotsalainen
9.3.2016

Katso lisää kuvia juhannuksen vietosta täältä.

Poimintoja sivuiltamme

Evankeliumi on aivan jokaiselle ihmiselle tarkoitettu sovituksen sana (2. Kor. 5:19). Jumala ei kuitenkaan pelasta yhtäkään ihmistä väkisin ja ilman ihmisen omaa tahtoa ja ilman ihmisen antamaa lupaa. Jokaisen tulee ottaa evankeliumi henkilökohtaisesti ja omakohtaisesti vastaan, uskoa evankeliumi, tehdä parannus synneistänsä ja alkaa seurata Jeesusta Jumalan sanan, Raamatun, ilmoittamalla totuuden ja kuuliaisuuden tiellä.

Lue kirjoitus "Evankeliumin sana" kokonaisuudessaan täältä.