Juhannus 2010

Kokoonnuimme juhannuksen 2010 viettoon perjantaista lauantaihin, 25.6-26.6.

Juhannus 2010

Juhannusta vietettiin – kuten joitakin kertoja aikaisemminkin – entisellä metsänvartijatilalla, noin tunnin ajomatkan päässä Tampereen keskustasta.

Ilmat suosivat meitä jälleen kerran. Koolla olevalla joukolla vietimme aikaa yhdessä, rukoilimme, lauloimme, pelailimme ja saunoimme. Olimme varanneet paljon aikaa yhdessäoloon ja keskusteluun jne.

Juhannus 2010

Juhannuksen varsinainen hengellinen anti koostui kahdesta Raamatun tutkimistilaisuudesta ja perjantai-illan Herran etsimisen hetkestä.

Ensimmäisessä Raamatuntutkiskelussa käsittelimme yksityiskohtaisesti Psalmin 119 jakeita 1-5: "Autuaat ne, joiden tie on nuhteeton, jotka Herran laissa vaeltavat! Autuaat ne, jotka ottavat vaarin hänen todistuksistaan, jotka etsivät häntä kaikesta sydämestänsä, jotka eivät vääryyttä tee, vaan vaeltavat hänen teillään! Sinä olet asetuksesi säätänyt, että niitä tarkasti noudatettaisiin. Oi, jospa minun vaellukseni olisi vakaa, niin että noudattaisin sinun käskyjäsi!" (Ps. 119:1-5).

Toisessa Raamatuntutkiskelussa käsittelimme saman psalmin seuraavia jakeita eli jakeita 6-9: "Silloin minä en joudu häpeään, kun katselen kaikkia sinun käskyjäsi. Minä kiitän sinua vilpittömällä sydämellä, kun opin sinun vanhurskautesi oikeudet. Minä noudatan sinun käskyjäsi, älä minua peräti hylkää. Kuinka voi nuorukainen pitää tiensä puhtaana? Siten, että hän noudattaa sinun sanaasi" (Ps. 119:6-9).

Perjantai-illan tilaisuudessa kuulimme muutamia henkilökohtaisia todistuspuheenvuoroja Herran pelastusteoista. Illan tilaisuudessa pysähdyimme myös miettimään ihmiselämää Jobin kirjassa olevan Raamatuntekstin kautta: "Ihminen, vaimosta syntynyt, elää vähän aikaa ja on täynnä levottomuutta, kasvaa kuin kukkanen ja lakastuu, pakenee kuin varjo eikä pysy. Ja sellaista sinä pidät silmällä ja viet minut käymään oikeutta kanssasi! Syntyisikö saastaisesta puhdasta? Ei yhden yhtäkään. Hänen päivänsä ovat määrätyt, ja hänen kuukausiensa luku on sinun tiedossasi; sinä olet asettanut hänelle määrän, jonka ylitse hän ei pääse" (Job 14:1-5).

Raamattu vertaa ihmisen elämää kukkaseen, joka kasvaa, ja joka lakastuu. Pysähdyimme miettimään elämän rajallisuutta ja sen jälkeen alkavan iankaikkisuuden todellisuutta. Raamatun ääressä tutkiskelimme myös, mitkä ovat oikeita – Jumalan sanan ja tahdon mukaisia - valintoja tässä ajassa, sellaisia, joilla on suuri vaikutuksensa aina ajan rajan tuolle puolelle asti.

Juhannus 2010

Hyvillä mielin palasimme arjen keskelle, Herra oli virvoittanut ja ravinnut meitä sanansa kautta ja uskovien yhteyden ja yhdessäolon kautta!