Suomi 105 vuotta

Suomessa vietetään tänään – 6.12.2022 – itsenäisyyspäivää; itsenäinen Suomi – meille suomalaisille armain maa – täyttää tänään 105 vuotta!

Itsenäisyysjuhlaa ja -päivää vietetään maassamme tällä kertaa tutumpien ja perinteisten tuntojen lisäksi myös ehkä aiempaa pohdiskelevimmissa mietteissä ja tunnoissa. On ymmärrettävää, että maailman nykytapahtumien syövereissä oman maamme ja kansamme tulevaisuus mietityttää meitä suomalaisia.

Mitä on edessämme? Minkälaisia aikoja tulemme näkemään? Mitä tulevat päivät sisältävät? Mikä ja minkälainen on maamme ja kansakuntamme tulevaisuus? Nämä ovat lukemattomien suomalaisten sydämillä parhaillaan olevia ajatuksia ja sydämiltä kohoavia kysymyksiä.

Mikä on kansamme osa ja kohtalo – nouseeko maamme ja kansamme ylöspäin vai onko suuntamme ja osamme toisenlainen ja päinvastainen?

Jokainen meistä osaltaan vaikuttaa 105-vuotiaan Suomen tulevaisuuteen; mitä kukin meistä valitsee Herran ja hänen pyhän sanansa edessä, se vaikuttaa ja ei ole vaikuttamatta maahamme, koko kansaamme ja tuleviin päiviimme.

On kirjoitettu: "Vanhurskaus kansan korottaa, mutta synti on kansakuntien häpeä" (San. 14:34).

Mikko Ruotsalainen
6.12.2022