Seurakunnalle 21.10.2021 – Terveisiä pohjoisesta

Veljet ja sisaret Jeesuksessa Kristuksessa!

Tahdon tervehtiä teitä, lähettää teille – rakkaille – terveiset ja kertoa muutamin sanoin taakse jääneiden lähipäivien kuulumisia!

Kuten tiedätte, lähdimme veli Miikan kanssa ennakkosuunnitelmien mukaisesti ajamaan Rovaniemeltä – Rovaniemellä lauantaina 16.10. olleen kasteen jälkeen – eri suuntiin ja kohteisiin; Miikan lähtiessä ajamaan Jumalan valtakunnan työn asioissa kohden Kainuuta ja jatkaen sitä kautta matkaansa seurakunnan keskelle Tampereelle jatkoin minä matkaani Rovaniemeltä eteenpäin pohjoista kohden.

Rovaniemellä vallitsi – siellä ollessamme – vielä melko tyypillinen loppusyksyinen sää. Lähdettyäni Rovaniemeltä eteenpäin Kittilää kohden olosuhteet muuttuivat varsin nopeasti; tein Rovaniemi-Kittilä -välisellä osuudella matkaa jo varsin talvisissa, lumisateisissa, olosuhteissa.

Eri ryhmien kokoontumisissanne veli Miika kertoikin teille lyhyesti terveisiämme matkoiltamme näiden päivien osalta.

----

Jatkaessani matkaani ja matkapäivieni edetessä olosuhteet ovat muuttuneet entistä talvisemmiksi. Lunta on nyt paikoin paljon, jopa useita kymmeniä senttimetrejä.

Ilman talvirenkaita ei olisi ollut mitään mahdollisuutta toimia ja edetä Lapin pitkillä, lumisilla ja paikoin lähes peilijäässä olevilla teillä.

----

Kaikkialla on nyt talvisen kaunista. Pohjoisen luonto – korkeat tunturit ja vaarat, laajat suo-alueet, suuret ja leveät joet sivujokineen, järvet, metsät, kitukasvuiset puut – on Herran käskysanan voimasta ja pukemana taas verhottu mitä kauneimpaan puhtaan- ja juhlavanoloiseen talvihuntuun. Kuinka kauniit näkymät korkeilta tuntureilta ja vaaroilta silmille avautuvatkaan!

"Ihmeellisesti Jumala korottaa äänensä jylinän, hän tekee suuria tekoja, joita emme käsittää taida. Sillä hän sanoo lumelle: 'Putoa maahan', samoin sadekuurolle, rankkasateittensa ryöpylle. Niin hän kytkee jokaiselta kädet, että kaikki ihmiset hänen tekonsa tietäisivät" (Job 37:5-7).

Voit katsoa muutamia valokuvia matkalta täältä.

----

Tälläkin matkallani on useampia tarkoituksia ja tavoitteita; matka suuntautuu ja kohdistuu useille paikkakunnille ja moniin eri kohteisiin. Hoidan monia Jumalan valtakuntaa rakentavia ja tarpeellisia asioita sekä selvitän ja valmistelen seurakunnan työhön liittyviä tulevia tilanteita ja tapahtumia ja varustaudun niihin. Käytettävissä olevassa lyhyehkössä ajassa on pyrkimys saada mahdollisimman monia asioita tehdyksi ja hoidetuksi.

Pyrkimyksenäni on tietysti aina ja ennen kaikkea tavoittaa Herraa kaipaavia ihmisiä, jotka etsivät pelastusta Jeesuksessa Kristuksessa ja jotka tarvitsevat ja janoavat opetusta sekä tukea päästäkseen Raamatun opetusten tiellä eteenpäin.

----

Nyt näitä lyhyitä terveisiä ja kuulumisia kirjoittaessani matkaani on takana jo useampia päiviä ja sitä on vielä – jos Herra suo – vähän edessä. Pidän matkaani jo tähän mennessä onnistuneena ja menestyneenä ja sen tavoitteet oikeastaan saavuttaneena. Mitä tapahtuu, tavoitetaan ja saavutetaan jäljellä olevan matkan aikana, on vielä hyvänä, suurena ja iloisena lisänä tälle lähetysmatkalle.

----

Alustavana tarkoituksenani on olla Tampereella lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. On kuitenkin mahdollista, että saapumiseni siirtyy tästä vielä hieman eteenpäin.

Seurakunta kutsutaan joka tapauksessa ryhmittäin koolle muutamankin kerran lähipäivien aikana: loppuviikon aikana kerran ja alkuviikosta uudelleen. Yritän olla eri ryhmien kokoontumisissa mukana alkuviikosta.

Teitä kaikkia – rakkaat veljet ja sisaret – rukouksin muistaen; rukoilkaa te "...minunkin puolestani, että minulle, kun suuni avaan, annettaisiin oikeat sanat rohkeasti julistaakseni evankeliumin salaisuutta..." (Ef. 6:19).

Kohta – veljet ja sisaret – nähdään!

Mikko Ruotsalainen
Kittilä, 21.10.2021

Poimintoja sivuiltamme

Evankeliumi on aivan jokaiselle ihmiselle tarkoitettu sovituksen sana (2. Kor. 5:19). Jumala ei kuitenkaan pelasta yhtäkään ihmistä väkisin ja ilman ihmisen omaa tahtoa ja ilman ihmisen antamaa lupaa. Jokaisen tulee ottaa evankeliumi henkilökohtaisesti ja omakohtaisesti vastaan, uskoa evankeliumi, tehdä parannus synneistänsä ja alkaa seurata Jeesusta Jumalan sanan, Raamatun, ilmoittamalla totuuden ja kuuliaisuuden tiellä.

Lue kirjoitus "Evankeliumin sana" kokonaisuudessaan täältä.