Terveisiä syyskuun 2014 Raamattu- ja virkistyspäiviltä

Leirit kahdesti vuodessa

Olemme kokoontuneet Rovaniemellä Raamattu- ja virkistyspäiville jo usean vuoden ajan kaksi kertaa vuodessa, helmikuussa ja syyskuussa.

Jälleen 5.-7.9.2014 Rovaniemellä järjestettiin Raamattu- ja virkistysleiri.

Leirin tarkoitus

Leirille kokoonnutaan aina ensisijaisesti etsimään Herraa Jeesusta Kristusta ja Raamatun, Herran sanan, äärelle – niin tälläkin kertaa. Herran sanassa on Herran seuraajan sielun virvoitus: "Herran laki on täydellinen; se virvoittaa sielun" (Ps. 19:8). Herran palvelija – Psalmin 119 kirjoittaja – ymmärsi virvoituksen lähteen: "Minun sieluni on vaipunut tomuun; virvoita minua sanasi jälkeen" (Ps. 119:25).

Laaja lankeemus

Kristityt ovat ajassamme laajasti langenneet etsimään virvoitusta tämän maailman lähteistä – mitä erilaisimmista ja kirjavimmista huveista, virikkeistä ja viihdykkeistä. Niistä voi saada kyllä hetkellisen ilon ja huojennuksen, ehkä raskaankin arjen keskellä, sekä myös lihan tyydytyksen, mutta ne eivät voi koskaan kuitenkaan antaa ja välittää todellista ja jumalallista, sielua syvästi tyydyttävää, virvoitusta.

Maailman lähteiden ja tarjonnan äärellä ihminen sen sijaan juo ja ajaa sielunsa vain ahdistukseen, pahoinvointiin ja jopa pimeyteen. Raamattu ei turhaan varoita vakavasti maailman tarjonnasta.

"Älkääkä mukautuko tämän maailmanajan mukaan, vaan muuttukaa mielenne uudistuksen kautta, tutkiaksenne, mikä on Jumalan tahto, mikä hyvää ja otollista ja täydellistä" (Room. 12:2).

"Älkää rakastako maailmaa älkääkä sitä, mikä maailmassa on. Jos joku maailmaa rakastaa, niin Isän rakkaus ei ole hänessä. Sillä kaikki, mikä maailmassa on, lihan himo, silmäin pyyntö ja elämän korskeus, se ei ole Isästä, vaan maailmasta. Ja maailma katoaa ja sen himo; mutta joka tekee Jumalan tahdon, se pysyy iankaikkisesti" (1. Joh. 2:15-17).

"Te avionrikkojat, ettekö tiedä, että maailman ystävyys on vihollisuutta Jumalaa vastaan? Joka siis tahtoo olla maailman ystävä, siitä tulee Jumalan vihollinen" (Jaak. 4:4) .

Viheriäisille niityille ja virvoittavien vetten tykö

Virkistyspäivillä saimme jälleen virkistyä Jumalan lähteiden ja tarjonnan äärellä yhdessä ollessamme.

Leiripäivien aikana ehdimme Raamatun äärellä käydä lävitse monia asioita. Mukanaolleille kertyi paljon muistiinpanoja useista eri aiheista. Hyvä paimen vei meidät "viheriäisille niityille" ja johdatti "virvoittavien vetten tykö".

"Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Viheriäisille niityille hän vie minut lepäämään; virvoittavien vetten tykö hän minut johdattaa. Hän virvoittaa minun sieluni. Hän ohjaa minut oikealle tielle nimensä tähden" (Ps. 23:1-3).

Jumalan perheväen kohtaaminen leireillä

Leireillä tärkeätä on myös toisten uskovien ja pyhien – Jumalan perheen jäsenten (Ef. 2:19-22) – näkeminen ja kohtaaminen (Room. 1:12).

Aikaa vietetään yhdessä, iloitaan yhteisestä uskosta, vaihdetaan kuulumisia, keskustellaan ja kannustetaan eri tavoin toisia Herrassa, uskossa ja elämässä eteenpäin.

Leireillä myös rukoillaan, lauletaan, ulkoillaan jne. yhdessä.

Hyvä valinta

Leirille lähteminen on hyvä valinta, jota voi suositella toisillekin.

Pitkistäkin etäisyyksistä huolimatta liikkeelle ja leirille lähteminen kannattaa.

"Autuaat ne ihmiset, joilla on voimansa sinussa, joilla on mielessänsä pyhät matkat!" (Ps. 84:6).

Tervetuloa tuleville virkistyspäiville ja leireille – läheltä ja kauempaakin – etsimään Herraa, oppimaan tuntemaan Vapahtajaa ja Raamattua syvemmin ja paremmin ja virkistymään.

Leirille voi tulla myös Jeesusta vielä tuntematon tai uskonelämän uudistusta etsivä ja kaipaava.

Autamme mielellämme jokaista Herran Jeesuksen tuntemiseen ja sisälle uskoon ja pelastukseen ja myös uuden elämän tien ensiaskeleissa eteenpäin.

Mikko Ruotsalainen
3.1.2015

Poimintoja sivuiltamme

Evankeliumi on aivan jokaiselle ihmiselle tarkoitettu sovituksen sana (2. Kor. 5:19). Jumala ei kuitenkaan pelasta yhtäkään ihmistä väkisin ja ilman ihmisen omaa tahtoa ja ilman ihmisen antamaa lupaa. Jokaisen tulee ottaa evankeliumi henkilökohtaisesti ja omakohtaisesti vastaan, uskoa evankeliumi, tehdä parannus synneistänsä ja alkaa seurata Jeesusta Jumalan sanan, Raamatun, ilmoittamalla totuuden ja kuuliaisuuden tiellä.

Lue kirjoitus "Evankeliumin sana" kokonaisuudessaan täältä.