Hyvää vuotta 2020!

Vuoden vaihteessa toivotetaan lähimmäisille ja ystäville – joskus vieraillekin – hyvää uutta vuotta.

Vaikka kysymyksessä on usein sittenkin vain vailla syvempää merkitystä oleva yleinen tapa, muodollisuus ja kohteliaisuus, on varmasti syvemmässäkin tarkoituksessa lausuttuja toivotuksia.

Vilpittömätkään toivotukset – aivan täydestä sydämestä nousevat – eivät kuitenkaan tuo ja takaa hyvää vuotta toivotuksien kohteelle – ei yhdellekään ihmiselle. Hyvä vuosi ja tulevaisuus ei synny ja rakennu toivotusten perusteella. Hyvä vuosi tarvitsee sekä oikean lähtökohdan että ainakin muutaman muun edellytyksen, jotka mahdollistavat hyvät päivät ja hyvän tulevaisuuden.

Ihmisen tulee ensiksikin ymmärtää, mitä todellinen hyvä on. Hänen tulee myös käsittää, mistä todellinen hyvä tulee ja saadaan. Näiden lisäksi ihmisen on oltava valmis suostumaan siihen ja valitsemaan se, mitä todellisen hyvän saaminen edellyttää.

Pyhä Raamattu – Jumalan sana – ilmoittaa ja tekee ihmiselle tiettäväksi sen, mikä ihmiselle on hyvä.

"Hän on ilmoittanut sinulle, ihminen, mikä hyvä on; ja mitä muuta Herra sinulta vaatii, kuin että teet sitä, mikä oikein on, rakastat laupeutta ja vaellat nöyrästi Jumalasi edessä?" (Miika 6:8).

Raamattu ilmoittaa myös, että kaikki hyvä tulee Jumalalta – ylhäältä – ja vain häneltä; mitään todellista ja kestävää hyvää ei ole hänen ja hänen vaikutuksensa ulkopuolella.

"Jokainen hyvä anti ja jokainen täydellinen lahja tulee ylhäältä, valkeuksien Isältä, jonka tykönä ei ole muutosta, ei vaihteen varjoa" (Jaak. 1:17).

Raamattu ilmoittaa edelleen, että "joka tahtoo rakastaa elämää ja nähdä hyviä päiviä", hänen tulee kääntyä pahasta ja elää sen jälkeen vanhurskaasti – Herralle otollisesti.

"Sillä: 'joka tahtoo rakastaa elämää ja nähdä hyviä päiviä, varjelkoon kielensä pahasta ja huulensa vilppiä puhumasta, kääntyköön pois pahasta ja tehköön hyvää, etsiköön rauhaa ja pyrkiköön siihen. Sillä Herran silmät tarkkaavat vanhurskaita ja hänen korvansa heidän rukouksiansa, mutta Herran kasvot ovat pahantekijöitä vastaan'" (1. Piet. 3:10-12).

Vasta päättynyt vuosi jää jälleen useain kohdalla taakse aidosti hyvänä vuotena – niiden, jotka ovat uskollisesti seuranneet Herraa Jeesusta Kristusta. Monien kohdalla tuntemus on toisenlainen; on vaellettu pettymyksestä pettymykseen ja matkaseurana on ollut päivittäinen tuska ja ahdistus.

Sen mukaan kuin me valitsemme ja rakennamme, sen mukaan rakentuu elämämme tänäkin vuonna (Room. 2:9-11)!

Hyvää vuotta 2020!

Mikko Ruotsalainen
1.1.2020

Tiedote

Tiedote lasten ja nuorten leiriin liittyen.

Leiriä edeltävinä päivinä, leirin aikana ja vielä vähän leirin jälkeenkin keskitymme täysipainoisesti seurakunnan lasten ja nuorten leiriin.

Vastuunkantajiamme voi olla vaikea tavoittaa puhelimitse kyseisenä aikana.

Poimintoja sivuiltamme

Kuinka paljon helpompaa on lapsen tai nuoren tulla Herran luokse kuin varttuneemman, jonka elämässä jokainen erossa Herrasta vietetty päivä on vienyt kauemmas niin tekojen kuin ajatustenkin osalta. Siksi onkin tärkeää, että lapsille ja nuorille tarjotaan tilaisuus saada raamatunmukaista opetusta niin pyhäkoulussa kuin leireilläkin.

Lue kirjoitus "Leirimuistelot syyskuussa 2011 Tampereella" kokonaisuudessaan täältä.