Kutsu eksyneille lampaille

"Niin hän puhui heille tämän vertauksen sanoen: 'Jos jollakin teistä on sata lammasta ja hän kadottaa yhden niistä, eikö hän jätä niitä yhdeksääkymmentä yhdeksää erämaahan ja mene etsimään kadonnutta, kunnes hän sen löytää? Ja löydettyään hän panee sen hartioillensa iloiten. Ja kun hän tulee kotiin, kutsuu hän kokoon ystävänsä ja naapurinsa ja sanoo heille: 'Iloitkaa minun kanssani, sillä minä löysin lampaani, joka oli kadonnut''" (Luuk. 15:3-6).

Vaikka omat väärät valinnat olisivatkin johtaneet sinut tuskaan ja ahdistukseen, Jumala siitä huolimatta rakastaa sinua; mutta Hänen rakkautensa on kutsuvaa laatua. Hän kutsuu pois poluilta, jotka on itse valittu ja ilmoittaa: "Ja sinun korvasi kuulevat takaasi tämän sanan, milloin poikkeatte oikealle tai vasemmalle: 'Tässä on tie, sitä käykää'" (Jes. 30:21).

Synti tuottaa langenneelle ihmiselle häpeää ja sielunvihollinen käyttää tätä hyväkseen estääkseen langenneen tulon hengellisiin kokouksiin ja niiden luo, joilla on asiat paremmin Jumalan edessä. Mutta sinun tulee muistaa, että Jeesus, jonka luokse olet tulemassa, on kantanut syntisi ja myös häpeäsi, ja sinun ei tarvitse sitä enää kantaa: "...silmät luotuina uskon alkajaan ja täyttäjään, Jeesukseen, joka hänelle tarjona olevan ilon sijasta kärsi ristin, häpeästä välittämättä, ja istui Jumalan valtaistuimen oikealle puolelle" (Hebr. 12:2).

Älä välitä ihmisten katseista, riittää kun itse olet tietoinen, että olet nyt palannut Herran luo ja taivaassa iloitaan. "Minä sanon teille: samoin on ilo taivaassa suurempi yhdestä syntisestä, joka tekee parannuksen, kuin yhdeksästäkymmenestä yhdeksästä vanhurskaasta, jotka eivät parannusta tarvitse" (Luuk. 15:7).

Monilla on ajatus, että Jumalan armo on lakannut heidän kohdallaan ja sielunvihollinen perkele väittää, että ei ole enää mahdollista kääntyä. Se on suurta valhetta. Älä usko sitä. Jos sydämessäsi on halu kääntyä ja löytää Jumalan armo ja Jeesuksen armahtava läsnäolo elämässäsi, älä epäröi! Lähde liikkeelle. Jumalan armo ei lakkaa koskaan, sillä Psalmi 118 kertoo ja toistaa, että Jumalan armo on iankaikkisesti pysyvää laatua. Lue koko Psalmi. Jumalan armo pysyy kuin kallio, sinun täytyy vain tulla armon vaikutuspiiriin, kääntymykseen syntielämästä.

Sinulla on siis mahdollisuus. Mistä tiedän, että onko? Jumalan sana Hebr. 4:7 vastaa: "...niin hän taas määrää päivän, 'tämän päivän', sanomalla Daavidin kautta niin pitkän ajan jälkeen, niinkuin ennen on sanottu: 'Tänä päivänä, jos te kuulette hänen äänensä, älkää paaduttako sydämiänne.'"

Kuuletko tässä ja nyt Herran Jeesuksen äänen, Hänen, joka kantoi väärät valintasi Jumalan uhrikaritsana ja antoi naulata ne ruumissaan ristille, kuolemansa kautta kukistaen esteesi päästä Jumalan armoyhteyteen?

Ota vastaan tämä kutsu, jos sydämesi vielä kaipaa ja janoaa armoa, koska se on merkki siitä, että vielä on armon ovi auki sinulle juuri. Hengellisessä laulussa lauletaan ja kutsutaan: "Tule Jeesuksen, auttajan, luokse, Sinä ystävä maailman, Oman sielusi autuuden vuoksi. Saat ystävän parhaimman, Joka syntisi kaikki kantaa, veren vuodatti tähtesi. Levon rauhan Hän sulle antaa, Kaiken kääntävi parhaaksi."

Pirkka Kyppö
Rovaniemi 2008

Poimintoja sivuiltamme

Muista, että evankeliumi sisältää myös Jumalan voiman: "Sillä minä en häpeä evankeliumia; sillä se on Jumalan voima, itsekullekin uskovalle pelastukseksi, juutalaiselle ensin, sitten myös kreikkalaiselle" (Room. 1:16). Evankeliumi on Jumalan voima. Jumala on sitoutunut evankeliumiinsa ja sen julistukseen; Herran voima lepää evankeliumin yllä. Ottaessasi vastaan evankeliumin, Jeesus vapauttaa sinut voimallaan synnin orjuudesta ja kahleista. Pahojen henkien riepottelemat ja sitomat ihmiset vapautuvat myös henkivaltojen otteesta ja riivaustilastaan. Herra antaa evankeliumin vastaanottaneelle myös voiman elää puhdasta ja uutta elämää Kristuksen yhteydessä.

Lue kirjoitus "Evankeliumin sana" kokonaisuudessaan täältä.