Savu te olette

Raamattu, Jumalan sana, vertaa ihmisen elämää, sen lyhyttä mittaa ja katoavaisuutta savuun.

Herran Jeesuksen Kristuksen palvelija Jaakob kirjoittaa pysähdyttävästi Pyhän Hengen johdattamana: "Kuulkaa nyt... Savu te olette".

"Kuulkaa nyt, te, jotka sanotte: 'Tänään tai huomenna lähdemme siihen ja siihen kaupunkiin ja viivymme siellä vuoden ja teemme kauppaa ja saamme voittoa' – te, jotka ette tiedä, mitä huomenna tapahtuu; sillä mikä on teidän elämänne? Savu te olette, joka hetkisen näkyy ja sitten haihtuu – sen sijaan, että teidän tulisi sanoa: 'Jos Herra tahtoo ja me elämme, niin teemme tämän tai tuon'" (Jaak. 4:13-15).

Ihminen on katoavainen ihminen (Ps. 89:48, Room. 1:22-23). Tämän syvä tiedostaminen ja ymmärtäminen "nyt" – kuten Jaakob edellä kehottaa – on tärkeää. Ihminen, joka ei syvästi sisäistä ja ymmärrä elämänsä katoavaisuutta "nyt", ei myöskään "nyt" kykene ja pysty valmistautumaan totisella sydämen vakavuudella – Raamatun opetuksia seuraten, noudattaen ja totellen – iankaikkisuuteen.

Iankaikkisuuteen valmistautumisen tulisi olla käynnissä ja todellisuutta "nyt", koska huomenna se voi olla liian myöhäistä.

Herra Jeesus Kristus rakastaa jokaista ihmistä (Ef. 5:1-2). Ristinkuolemansa kautta hän avasi iankaikkisen elämän mahdollisuuden kaikille ihmisille (Kol. 1:19-20). Häneen uskovat ja häntä tottelevat – hänen seuraajansa – saavat häneltä iankaikkisen elämän.

"Minun lampaani kuulevat minun ääntäni, ja minä tunnen ne, ja ne seuraavat minua. Ja minä annan heille iankaikkisen elämän, ja he eivät ikinä huku, eikä kukaan ryöstä heitä minun kädestäni" (Joh. 10:27-28).

Siirry luetteloon tästä.

Siirry etusivulle tästä.

Teksti: Copyright © Mikko Ruotsalainen