Hiekkakakkujen rakentajat

Lasten leikkipuiston hiekkalaatikolla on vilskettä. Leikkiämpärit ja -lapiot kolisevat, kun hiekan keskellä istuvat lapset rakentavat ja työstävät innokkaasti ja an­tau­muk­sel­li­ses­ti erikokoisia ja erimuotoisia hiekkakakkujaan.

Hiekkakakut tuottavat tekijöilleen selvästi mielihyvää ja iloa. Hiekkarakennelmat pysyvät ja säilyvät pystyssä parhaimmillaankin kuitenkin vain hetken. Vähän aikaa – ja ne murenevat ja luhistuvat.

Raamatun – Herran ilmoituksen – paljastavan totuuden valossa monet aikuisikäisistäkin osoittautuvat kuin luhistuvien hiekkarakennelmien rakentajiksi.

"He luulevat, että heidän huoneensa pysyvät iäti ja heidän asuntonsa polvesta polveen; he nimittävät maatiloja nimensä mukaan. Mutta ihminen, mahtavinkaan, ei ole pysyväinen: hän on verrattava eläimiin, jotka hukkuvat" (Ps. 49:12-13).

Ihminen "ei ole pysyväinen". Ihmisen saavutuksetkaan – mitä ikinä ne ovatkin – eivät ole pysyväisiä. Antaumuksellisesti tavoitelluista ajallisista asioista – hetkellisen mielihyvän ja ilon lähteistä – ei kukaan voi saada mitään mukaansa, kun elämä päättyy. Ei "mahtavinkaan" saa saavutuksiaan mukanaan iankaikkisuuteen. Niin kuin hiekkakakut, kaikki ajallinen tulee varmasti sortumaan ja luhistumaan.

Jeesus Kristus – Jumalan Poika – kehoittaa ihmistä sekä iankaikkisen elämän tielle että kokoamaan aarteita – ajallisen elämänsä sijaan – taivaaseen.

"Menkää ahtaasta portista sisälle. Sillä se portti on avara ja tie lavea, joka vie kadotukseen, ja monta on, jotka siitä sisälle menevät; mutta se portti on ahdas ja tie kaita, joka vie elämään, ja harvat ovat ne, jotka sen löytävät" (Matt. 7:13-14).

"Älkää kootko itsellenne aarteita maan päälle, missä koi ja ruoste raiskaa ja missä varkaat murtautuvat sisään ja varastavat. Vaan kootkaa itsellenne aarteita taivaaseen, missä ei koi eikä ruoste raiskaa ja missä eivät varkaat murtaudu sisään eivätkä varasta" (Matt. 6:19-20).

Usko se, mitä Herra sanoo! Ota se vakavasti! Ethän tahdo kerran joutua havaitsemaan olevasi sekä kadotettu että olleesi vain kuin hiekkakakkujen rakentaja?

Siirry luetteloon tästä.

Siirry etusivulle tästä.

Teksti: Copyright © Mikko Ruotsalainen